Este oficial: Donald Trump, desemnat candidatul republican la Casa Albă pentru alegerile din noiembrie (VIDEO)

Este oficial: Donald Trump, desemnat candidatul republican la Casa Albă pentru alegerile din noiembrie (VIDEO)
foto: publika.md

Donald Trump a fost desemnat oficial, marți, candidatul republican la Casa Albă pentru alegerile din noiembrie în Statele Unite.

Potrivit rezultatelor alegerilor primare, omul de afaceri în vârstă de 70 de ani a primit sprijinul majorității (1.237) delegaților pentru a obține învestitura, informează Agerpres.

El va accepta oficial numirea sa joi seară la închiderea convenției republicane.
Fiul său, Donald J. Trump Jr, este cel care a anunțat sprijinul a 89 de delegați din statul New York de unde provine magnatul imobiliar, plasându-și tatăl deasupra numărului de 1.237 de delegați necesari oficial pentru a fi numit candidatul prezidențial al partidului, notează DPA.

Este oficial: Donald Trump, desemnat candidatul republican la Casa Albă pentru alegerile din noiembrie

#DIRECT_ONE_gkaz5q#

Trump a ajuns la numărul necesar de delegați chiar dacă unii au încercat să perturbe procedura cu o zi înainte și au rămas nemulțumiți de ascensiunea politică a acestui "outsider".

Trump este de așteptat să se confrunte cu candidatul democrat prezumtiv Hillary Clinton în alegerile prezidențiale din 8 noiembrie. Democrații își vor
desemna candidatul la o convenție a partidului la Philadelphia săptămâna viitoare.

"Felicitări tată, te iubim", a spus Don Jr., înconjurat de frații și surorile sale, notează France Presse.

"Este uimitor. Este ireal. El a fost un outsider absolut și a reușit. Sunt atât de mândră de el", a reacționat la CNN fiica sa Ivanka.