Eugen Tomac: „Astăzi am văzut un Putin destul de derutat. În societatea rusă s-au produs rupturi puternice” (VIDEO)

Eugen Tomac: Astăzi am văzut un Putin destul de derutat. În societatea rusă s-au produs rupturi puternice (VIDEO)
Foto: Facebook / Eugen Tomac

Europarlamentarul Eugen Tomac a declarat luni seara în emisiunea Actualitatea, moderată de Tudor Mușat, că este tot mai evident că Vladimir Putin nu va atinge în Ucraina planul pe care l-a gândit inițial. Acesta a comentat și prestația lideruluid e la Kremlin din timpul paradei de la Moscova:

Eugen Tomac, despre parada de la Moscova

„Nu cred că ăsta este Putin cel care a transmis mesajele de astăzi, pentru că el era obișnuit să anunțe doar victorii. Astăzi am văzut un Putin destul de derutat, destul de hotărât pe linia aceasta, rezistăm, este miza noastră. A spus în discurs, este patria voastră mamă, pentru ea ne batem. Faptul că a avut un alt proiect pentru această agresiune împotriva Ucrainei și că altceva se întâmplă se vede foarte limpede. Inclusiv din aceste ieșiri.

Pe de o parte este împins să recunoască că sunt foarte multe victime. Sancțiunile încep să producă efecte. Aceste embargouri care sunt impuse din ce în ce mai vehement…80% din producția de energie, ceea ce importăm statele UE din Federația Rusă vin spre statele UE.  În societatea rusă s-au produs rupturi puternice.

Mașina de propagandă la care rușii lucrează extrem de eficient funcționează foarte bine. Populația este captivă, iar măsurile luate arată cât de disperată este administrația Putin în condițiile în care oamenii sunt mult mai atașați de Ucraina”, a spus Eugen Tomac.

Putin și-a acoperit picioarele cu o pătură în timpul paradei militare

Noi controverse au apărut privind starea de sănătate a lui Vladimir Putin, în contextul în care, la discuția cu ministrul Apărării, Serghei Șoigu, s-a ținut de masă timp de 12 minute, iar la o întrevedere cu omologul său belarus, Aleksandr Lukanșenko, arată că mâna președintelui rus tremura incontrolabil și că acesta părea că urmează să se împiedice.

Speculații despre problemele de sănătate ale lui Putin există încă de la începutul invaziei ruse în Ucraina, însă în mai multe momente de la evenimentul din 9 mai, inclusiv când a mers la Mormântul Soldatului Necunoscut pentru a depune o coroană de flori, Vladimir Putin părea să meargă cu un pas greu, ca și cum ar fi încercat să mascheze o ușoară șchiopătare.

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a comentat în termeni duri parada militară organizată la Moscova, cu ocazia Victoriei Armatei Roșii împotriva nazismului de acum 77 de ani. Jurnalistul spune că Putin nu are niciun motiv să sărbătorească o posibilă victorie a Rusiei în Ucraina.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:09 - De ce propaganda rusă chiar poate să funcționeze în Mariupol. Marin Gherman: Mulți nu au văzut lumina zilei cu săptămânile. Au ieșit din subsoluri și au văzut un oraș distrus. Sunt rupți de civilizație (VIDEO)
23:58 - Biserica Ortodoxă a Ucrainei anunţă ruperea de Patriarhia Rusă
23:44 - Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz: „Am avut mai multe discuții telefonice cu Putin și voi continua să discut cu el”
23:23 - Marin Gherman: Trebuie să ieșim din iluzia că Rusia își respectă angajamentele. Rusia vrea să distrugă Ucraina, deci pacea nu e posibilă. Ucrainenii vor victoria și spun „dacă tot murim, să murim pentru ceva” (VIDEO)
23:13 - Succes românesc la Cannes: Regizorul Alexandru Belc, premiat pentru regia filmului „Metronom”, în secțiunea Un Certain Regard
22:35 - Suedia și Finlanda nu reușesc să convingă Turcia să accepte aderarea lor la NATO. Negocierile, în impas
22:24 - Dan Petrescu, episod neștiut cu Gică Popescu din anul în care naționala a ajuns în sferturile Campionatului Mondial: „Eram disperați să ne vadă gagicile!” (VIDEO)
22:18 - Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, cere statelor UE să sprijine Ucraina cu bani
22:01 - Kievul își pierde răbdarea. Un oficial ucrainean susține că „orice se poate întâmpla” cu oleoductul prin care Ungaria primește petrol rusesc și că ungurilor ar trebui să li se vorbească „pe limba lor”
21:54 - Val de concedieri în Armata Rusă, în rândul militarilor care au refuzat să lupte în războiul din Ucraina