Eugen Tomac: Gabriela Firea și Nicușor Dan au obligația să participe la dezbateri electorale. Traian Băsescu va veni oricând la orice discuție serioasă

Eugen Tomac: Gabriela Firea și Nicușor Dan au obligația să participe la dezbateri electorale. Traian Băsescu va veni oricând la orice discuție serioasă

Președintele PMP, Eugen Tomac, a subliniat joi, într-o postare pe Facebook, faptul că principalii candidați la funcția de Primar General al Capitalei trebuie să participe la dezbateri televizate, astfel încât alegătorii să-și formeze o părere argumentată și să voteze în cunoștință de cauză. Tomac a afirmat că actualul edil, Gabriela Firea (PSD), trebuie să vină în fața bucureștenilor să explice ce a făcut în patru ani de mandat și de ce nu și-a respectat promisiunile. La rândul său, Nicușor Dan (PNL-USR/PLUS) „are obligația politică și morală față de alegători să accepte dezbaterile”. Cât despre candidatul PMP la Primăria Generală, Traian Băsescu, Eugen Tomac a declarat că acesta este pregătit pentru orice dezbatere.

„Bucureștiul are nevoie de dezbatere! Până la această oră nu a existat nicio dezbatere televizată între principalii candidați din capitală, deși aceasta este esențială pentru ca cetățenii să-l aleagă pe cel mai bun.

Primarul PSD în funcție are obligația să participe la cât mai multe confruntări electorale. Firea trebuie să iasă în fața cetățenilor și să le explice de ce mai vrea un mandat, în condițiile în care în 4 ani, având guvern propriu, nu a reușit să facă nimic consistent din ce a promis”, a scris Eugen Tomac, pe Facebook.

Acesta a precizat apoi că Nicușor Dan trebuie să renunțe la abordarea ezitanță și să accepte dezbaterile electorale, deoarece are o obligație morală în acest sens: „Fuga de confruntare este o mare eroare și denotă nesiguranță. Este obligația lui să se prezinte în fața electoratului bucureștean. În capitală, electoratul de dreapta are de răspuns unei mari provocări: alegerea între președintele Băsescu și Nicușor Dan. Firea nu poate mai mult, a stagnat și acolo rămâne. În schimb, Nicușor Dan, pentru a convinge, are obligația politică și morală față de alegători să accepte dezbaterile. Ele sunt esența democrației”.

Cât despre Traian Băsescu, el este pregătit pentru dezbaterea electorală cu Dan și Firea, chiar dacă aceasta va fi organizată de Antena 3.

„Noi avem certitudinea că Președintele Băsescu va participa oricând la orice dezbatere serioasă, alături de cei doi contracandidați. Așa cum l-am asigurat și pe domnul Răzvan Dumitrescu, în calitate de candidat, domnul Traian Băsescu va participa chiar și la o dezbatere organizată de Antena 3, dacă va exista o asmenea invitație.

Așteptăm cu interes orice propunere, pentru că doar așa putem demonstra că înțelegem corect democrația și că o prețuim”, a mai transmis președintele PMP, Eugen Tomac.