EXCLUSIV // Dr. Simin Aysel Florescu: „Oamenii care instigă la nerespectarea regulilor sunt cei care generează cele mai multe focare”

EXCLUSIV // Dr. Simin Aysel Florescu: „Oamenii care instigă la nerespectarea regulilor sunt cei care generează cele mai multe focare

România a înregistrat în ultimele 24 de ore noi cifre record: 6.481 de infectări cu SARS-COV-2 din peste 36.000 de teste și868 de pacienți la ATI. Dr. Simin Aysel Florescu, director medical la Spitalul Clinic „Victor Babeș” din București, a comentat pe marginea acestui subiect pentru B1.ro.

Simin Aysel Florescu atenționează asupra faptului că respectarea regulilor de prevenție este esențială, pe fondul trendului ascendent.

„Avem o boală pandemică al cărei ritm de transmitere este în creștere și pentru asta, toată lumea trebuie să se conformeze unor reguli, ca să încercăm să încetinim acest ritm de creștere al numărului de cazuri. Bineînțeles, nu trebui nici să ne speriem inexplicabil. Trebuie să fim conștienți că trebuie să facem toate eforturile pentru a nu ne îmbolnăvi și a nu transmite mai departe virusul”, a declarat medicul pentru B1.ro.

Simin Aysel Florescu: „Este o boală foarte contagioasă și comportamentul fiecăruia dintre noi duce la situația din comunitate”

O atenție sporită trebuie acordată persoanelor care incită la nerespectarea regulilor medicale de prevenție, subliniază medicul de la „Victor Babeș”.

„Numărul de cazuri este mare, la fel ca în toată Europa, unde există o explozie a numărului de cazuri. Dar trebuie să fim cu toate forțele strânse, ca să încercăm să ne luptăm cu acest al doilea val pandemic, ca să nu se îmbolnăvească multă lume. Ce ar trebui să ne sperie? Oamenii care nu țin cont de aceste reguli și care vor să ceară și altora să nu țină cont de regulile medicale. Aceștia sunt cei care, în cea mai mare parte a cazurilor, generează focare ce pleacă mai departe și ne îmbolnăvesc pe toți. Este o boală foarte contagioasă și comportamentul fiecăruia dintre noi duce la situația din comunitate.

Trebuie să respectăm regulile, cu atât mai mult acum, când situația este și mai strânsă și să fim foarte alerți și să cerem și celor din jurul nostru să le respecte, dacă nu doresc să facă acest lucru. În rest, legat de numărul de paturi sau situația din spitale, aceste lucruri nu ar trebui să preocupe populația generală. Dar într-adevăr, fiecare trebuie să conștientizeze că nu există un număr infinit de paturi de spital, de ATI și de doctori”, a mai punctat medicul pentru B1.ro.