EXCLUSIV // Mobilizare masivă la alegerile locale 2020. Cozi cu zeci de oameni la secțiile din București-Ilfov (FOTO)

FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea

Mobilizare semnificativă la alegerile locale 2020, în ciuda pandemiei de COVID-19. Cifrele din acest ancu privire la prezența la urnesunt mai mari față de cele din urmă cu 4 ani. Votanții s-au prezentat la unitățile de votare pentru a-și exprima opțiunile respectând protocoalele speciale.

La Liceul „Constantin Brâncoveanu”din Sectorul 1 de exemplu, în jurul orei 14:00, coada ajungea până la gardul unității de învățământ. În jur de 25-30 de minute au așteptat cetățenii pentru a putea vota. Fiecare persoană alocată secției este dezinfectată pe mâini la intrare și primeștemănuși și mască.

La fel de aglomerat era șila Școala 178, tot din Sectorul 1. Daniel Tudorache de la PSD și Clotilde Armand de la USR PLUS sunt favoriții pentru funcția de primar.

În jurul orei 15:00, în fața Sălii Sporturilor din Chiajna, erau sute de oameni. Printre aceștia, și controversatul primar în funcție Mircea Minea, care ocupă funcția de conducere de 24de ani. Petre Anghel, de la PNL este principalul contracandidat al lui Minea, susținut de PSD și ALDE.

Și în Ștefăneștii de Jos, oamenii au luat cu asalt secțiile de vot, încă de la orele dimineții.

Mobilizare masivă și în Râmnicu Vâlcea, în jurul orei 14:00.

Ultima oră
01:23 - Klaus Iohannis, la Adunarea Generală a ONU de la New York: România crede cu tărie că valorile democratice și o ordine internațională bazată pe reguli sunt fundamentale pentru un viitor mai sigur și mai bun (VIDEO)
00:00 - Ministrul Mediului a discutat cu Tiberiu Boșutar, activistul bătut crunt într-o pădure din Suceava, fieful lui Gheorghe Flutur. Tanczos Barna: Sper să se facă lumină cât mai repede în acest caz
23:54 - Alertă la Călimănești. Trei persoane au ajuns de urgență la spital, după ce o mașină a căzut pe acostamentul căii ferate
23:38 - Octavian Berceanu: Nu am avut nicio discuție cu Florin Cîțu și Klaus Iohannis, deși mi-aș fi dorit / Baronii locali s-au obișnuit de 20 de ani să dicteze și am găsit o presiune enormă, dar am reușit să stopez presiunile politice
23:36 - USR PLUS, videoclip cu declarațiile premierului Florin Cîțu privind campania de vaccinare și valul 4: „Din minciună în minciună, campania de vaccinare a eșuat în România”
23:15 - Alexandru Rafila, despre paturile ATI: Cifrele au variat de-a lungul timpului în funcție de entuziasmul diverselor personalități politice. Numărul lor nu poate fi modificat substanțial, probabil că sunt circa 4.000 în total (VIDEO)
23:13 - Ionuț Dolănescu, decizie radicală. Sunt vizați soția și cei trei copii, dar și Maria Ciobanu
22:45 - Alexandru Rafila, despre dosarul DNA privind achiziționarea de vaccinuri: Probabil că plângerea penală vine dintr-o zonă apropiată de Vlad Voiculescu. Guvernul să facă public contractul, nu discutăm de rachete balistice (VIDEO)
22:29 - Ludovic Orban: Au fost unii colegi care m-au atacat mai rău ca cei din PSD / Florin Cîțu s-a schimbat după ce a decis să candideze la șefia partidului
22:22 - Vlad Voiculescu: Cel mai ușor pentru premier e să spună că altcineva este vinovat. Eu n-am mai văzut o țară în care campania de vaccinare să fie condusă de premier și de armată (VIDEO)