Exclusiv pentru turiștii români: Bulgaria, fără protocoale anti-COVID la intrarea în țară, pentru întreg sezonul estival

Exclusiv pentru turiștii români: Bulgaria, fără protocoale anti-COVID la intrarea în țară, pentru întreg sezonul estival
Litoral bulgăresc / Foto: @BulgariaTravelOrg (Instagram)

Bulgaria deschide larg porțile pentru români. Vecinii se bazează foarte mult pe turiștii din țara noastră, iar pentru sezonul estival 2021, au ridicat orice fel de protocoale  „de tip COVID”, pentru accesul pe teritoriu.

Până la finalul sezonului, la intrarea în Bulgaria, turiștilor români nu li se va cere nici adeverință de vaccinare anti-COVID-19, nici test negativ. Accesul se va face strict în baza buletinului sau a pașaportului, indiferent de situația epidemiologică.

Practic, bulgarii fac excepție doar pentru România, iar odată cu anunțul autorităților de la Sofia, lucrurile sunt clare, turiștii din țara noastră își pot face rezervări pentru vacanță, fără niciun fel de îngrijorare.

Condiții de lux în Bulgaria, la prețuri foarte competitive

Potrivit specialiștilor în turism, până pe 7-8 august, toate unitățile de cazare din Bulgaria vor fi ocupate. După 10-15 august se va mai elibera, iar prețurile vor cunoaște o ușoară pantă descendentă. Cele mai consistente ieftiniri vor fi înregistrate în luna septembrie. Anul trecut, sezonul estival s-a întins în Bulgaria până pe data de 20 septembrie.

În urma relaxărilor, interesul românilor pentru litoralul bulgăresc s-a dublat față de anul trecut. Cea mai populară stațiune rămâne Sunny Beach, cunoscută drept „Mamaia de Bulgaria”, o destinație de vacanță cu resorturi foarte mari și servicii de calitate la prețuri foarte atractive.