Expert israelian în securitate: Ce s-a întâmplat în Londra a fost într-o zonă publică. Atacurile din zonele publice sunt practic imposibil de prevenit

Expert israelian în securitate: Ce s-a întâmplat în Londra a fost într-o zonă publică. Atacurile din zonele publice sunt practic imposibil de prevenit
Foto: theguardian.com

Un fost șef al unității de protecție a personalităților din agenția de securitate Shin Bet atrage atenția asupra faptului că atacuri ca cel care a fost comis miercuri la Londra sunt imposibil de oprit, informează Reuters.

"Ce s-a întâmplat în Londra a fost practic într-o zona publică, când este vorba de zone publice sunt aproape imposibil (de prevenit). (…) Sunt modalități de a realiza zonele publice astfel încât să contracareze amenințări specifice de securitate, inclusiv când este vorba de materiale explozibile, dar când este un atac pe un pod sau pe ceva de acest tip este dificil”, a spus Shlomo Harnoy, care a lucrat 25 de ani în Shin Bet, iar în prezent conduce Sdema Group, o firma globală de consultanță în securitate.

În Israel, unde în ultimii doi ani au avut loc zeci de atacuri cu mașina sau cu cuțitul asupra civililor, pe lângă polițiști și soldații care patrulează pe străzi, sunt înarmați și mulți civili. Astfel, unii dintre aceștia intervin în cazul unor atacuri.

"Dar, bineînțeles, în Marea Britanie acest lucru este foarte dificil. Marea parte a polițiștilor nici nu poartă armă. Din punctul meu de vedere, acestea este una dintre greșelile din Marea Britanie, că nu permite poliției să poarte armă", a mai spus Shlomo Harnoy.

Urmăriți B1TV.ro și pe