Explozie puternică în China la o conductă de gaze: 12 persoane au murit și alte câteva zeci sunt rănite

Explozie puternică în China la o conductă de gaze: 12 persoane au murit și alte câteva zeci sunt rănite
sursa foto: pixabay

Cel puțin 12 oameni au fost uciși și 39 răniți grav duminică după ce o explozie la o conductă de gaz a distrus un cartier rezidențial din centrul Chinei.

Explozia s-a produs în orașul Shiyan din provincia Hubei. În urma incidentului, 150 de persoane au ajuns la spital, scrie abcnews.com.

Oficialii menționează că eforturile de salvare continuă, dar nu dau niciun detaliu cu privire la cauza exploziei.

Deținătorii de standuri și clienții care cumpără micul dejun și legumele proaspete pe o piață alimentară au fost victimele majore atunci când explozia a lovit la scurt timp după ora 6 dimineața, potrivit rapoartelor mass-media de stat.

Imaginile au arătat salvatorii urcând peste plăci de beton sparte pentru a ajunge la cei prinși în interior.

Explozia a apărut similară cu cea care a avut loc în portul nord-estic Qingdao în 2013, în care 55 de persoane au fost ucise când conductele subterane s-au rupt în urma unei scurgeri.

Accidentele mortale frecvente sunt, de obicei, cauzate de respectarea slabă a standardelor de siguranță, întreținerea precară și corupția în rândul organelor de aplicare a legii. Celor responsabili li se aplică adesea pedepse dure, dar cererea mare și dorința de profit deseori depășesc astfel de îngrijorări.

Printre cele mai grave accidente a fost o explozie masivă din 2015 la un depozit de produse chimice din orașul port Tianjin, care a ucis 173 de persoane, majoritatea pompieri și ofițeri de poliție. Explozia a fost pusă pe seama construcției ilegale și a depozitării nesigure a materialelor volatile.

Ultima oră
00:13 - CDC avertizează: Varianta Delta a coronavirusului este mai contagioasă decât varicela şi poate provoca forme mai grave de boală
00:05 - Italia: Guvernul intenționează să plafoneze prețul la testele pentru COVID-19
23:43 - Paul Stănescu (PSD): Politica durerii în cot este deviza useristă exprimată perfect de Ovidiu Vizante, directorul CFR. Dacă USR-ului i-ar fi păsat de pasagerii blocați în tren, Vizante era acum acasă
23:40 - Unitatea 2 a CNE Cernavodă a fost reconectată vineri seara la Sistemul Energetic Național
23:15 - Valeriu Gheorghiță: Ne așteptăm ca în următoarele săptămâni varianta Delta să devină dominantă. Avem deja focare la nivel de comunitate
23:12 - Alexandru Rafila: Problema noastră majoră – noi avem doar jumătate din numărul cetățenilor vaccinați față de restul țărilor UE. Dacă vor fi îmbolnăviri, ele vor fi în mod evident mai grave (VIDEO)
23:04 - Alexandru Rafila, despre al patrulea val al pandemiei: „Evident, și noi o să fim afectați. Dacă discutăm despre persoane vulnerabile care nu s-au vaccinat, s-ar putea să avem probleme” 
22:48 - Raluca Turcan: Pentru prima dată, anul acesta avem mai mulți copii născuți din părinți români în străinătate decât în România, ceea ce pentru noi este dramatic
22:39 - Detașamentul Sky Guardians al României a luminat cerul deasupra zonei de antrenament Bemowo Piskie din Polonia
22:19 - Alin Stoica, prefectul Capitalei: La medici și profesori ar putea exista cel puțin o recomandare fermă de vaccinare; se poartă discuții la nivel guvernamental. Susțin restricțiile pentru cei nevaccinați (VIDEO)