Facebook a intrat în vizorul UE: Scandalul Cambridge Analytica provoacă îngrijorări înaintea alegerilor europarlamentare

Facebook a intrat în vizorul UE: Scandalul Cambridge Analytica provoacă îngrijorări înaintea alegerilor europarlamentare

Scandalul Cambridge Analytica pune Uniunea Europeană în gardă! Oficialii de la Bruxelles încep să ia măsuri în vederea unor alegeri europarlamentare corecte, pregătind contracararea reţelor de socializare online acuzate că răspândesc „ştiri false”.

„Comisia Europeană se teme că viitorul scrutin pentru desemnarea membrilor Parlamentului European este vulnerabil la campanii online pentru „dezinformare” eurosceptică. Preocupările s-au accentuat după dezvăluirile conform cărora compania de analize politice Cambridge Analytica a colectat ilegal datele a peste 50 de milioane de utilizatori Facebook pentru a le folosi în scop electoral în scrutinul prezidenţial din Statele Unite. Firma Cambridge Analytica a negat utilizarea datelor Facebook în activităţi de configurare a profilurilor electorale”, observă editorialiştii Mehreen Khan şi Michael Peel într-un articol publicat în cotidianul Financial Times sub titlul „Bruxellesul intenţionează contracararea ştirilor false pe reţelele online / Scandalul Cambridge Analytica amplifică preocupările privind scrutinul europarlamentar”, scrie Mediafax.

Comisarul European pentru securitatea UE, Julian King, cere mai multă transparenţă cu privire la algoritmii ce se folosesc pentru promovarea ştirilor, limitarea colectării datelor personale şi dezvăluirea de către companiile din domeniul tehnologiei informaţionale a surselor de finanţare a „conţinutului sponsorizat”.

Tags: