Facebook transferă utilizatorii britanici de la divizia din Irlanda la cea din California pentru a scăpa de legislația privind datele personale

Facebook transferă utilizatorii britanici de la divizia din Irlanda la cea din California pentru a scăpa de legislația privind datele personale

Facebook încearcă să evite prevederile legislației europene privind protecția datelor personale, transferând toţi utilizatoriide la divizia din Irlanda la cea din California. Decizia companiei a fost luată în contextul în care legislaţia Uniunii Europene referitoare la confidenţialitatea datelor va intra în vigoare pe parcursul anului 2021.

Facebook încearcă să scape de legislația strictă a UE

Regimul UE în domeniul confidenţialităţii datelor va deveni printre cele mai stricte din lume, scrie Reuters. Utilizatorii britanici ai Facebook vor rămâne sub incidenţa legislaţiei britanice referitoare la confidenţialitate, care respectă în prezent legislaţia GDPR din UE.

Facebook urmează astfel modelul unei măsuri similare anunţată în februarie de Google.

Facebook, Google şi alte companii au sediile europene la Dublin, iar ieşirea Marii Britanii din UE va modifica relaţia juridică cu Irlanda, care rămâne în Uniune.

”Ca şi alte companii, Facebook a trebuit să facă schimbări penttru a reacţiona la Brexit şi vom transfera responsabilităţile legale şi obligaţiile faţă de utuilizatorii din Regatul Unite de la Facebook Ireland to Facebook Inc.

Nu va avea loc vreo schimbare a controlului asupra confidenţialităţii datelor sau a serviciilor oferite de Facebook persoanelor din Marea Britanie”, a anunţat divizia britanică a a Facebook.

Facebook ar putea fi interzis în Rusia

Nu doar legislația europeană strictă dă bătăi de cap giganților tehnologici americani. Acum,interzicerea în RusiaaFacebook,Instagram, Twitter, Snapchat și a altor aplicații mobile americane foarte populare ar putea deveni realitate. Mai mulți deputați ruși au înaintat deja în cursul zilei de joi, 19 noiembrie, un proiect de lege care va permite guvernului să restricționeze accesul online la giganții americani din social media.

Companiile americane sunt acuzate de discriminare împotriva celor rusești. Russia Today, RIA Novosti și Crimea 24 se numără printre entitățile rusești penalizate de aplicații precumFacebook, Twitter sau Youtube.

Inițiativa deputaților vine după ce Twitter a început din luna august să marcheze conturile mai multor organizații media din Rusia și a mai multor oficialicu descrierea „afiliați aistatului”.

LinkedIn, care aparține celor de la Microsoft, este deja blocată în Rusia. O instanță a decis că platforma a încălcat o regulă adoptată în 2015, potrivit căreia toate datele despre cetățeni ruși trebuie stocate pe teritoriul țării.

Ultima oră
22:14 - Principalul suspect pentru uciderea parlamentarului britanic David Amess, audiat ore întregi de forțele antitero. BBC: Un nou atac terorist e încă „probabil” în Marea Britanie
21:43 - Manifestație împotriva fascismului la Roma, cu circa 200.000 de persoane. Demonstranții au cerut interzicerea grupului Forza Nuova (VIDEO)
21:17 - Vlad Voiculescu: Singura coaliție posibilă pentru USR PLUS, cea cu PNL și UDMR. Dacă nu se vor întoarce la negocieri până în cursul zilei de duminică, probabil veți vedea un guvern USR PLUS în Parlament (VIDEO)
20:58 - Un tânăr dat în urmărire națională a fost împușcat de polițiști. Bărbatul încercase să fugă de oamenii legii
20:41 - Alexandru Rafila: Ne așteptăm la un număr și mai mare de morți. Problema e durata valului 4, nu atingerea vârfului său
20:19 - Accident cumplit în județul Prahova. Patru persoane, printre care și un bebeluș, au fost transportate la spital (VIDEO)
20:01 - Mamă, tată și fiu, răpuși de COVID-19 în aceeași zi. Cei trei erau nevaccinați și ajunseseră la spital în stare foarte gravă / Managerul SJU Giurgiu: Marea majoritate a cazurilor vin în ultimul moment (VIDEO)
19:37 - Probleme pentru Selly! Mesajul transmis de vlogger în toiul nopții: „Ne asigurăm că pe viitor nu mai încearcă nimeni să mă rănească sau să mă omoare…”
19:17 - 59.319 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore, dintre care aproape 31.900 cu prima doză
18:56 - Ratingul României, reconfirmat de agențiile Standard & Poor`s și Moody`s. Perspectiva, stabilă