Fanii PlayStation boicotează produsele Sony, din cauza atacului cibernetic

Fanii PlayStation boicotează produsele Sony, din cauza atacului cibernetic
Fanii PlayStation vor să boicoteze produsele companiei Sony, după ce grupul internațional a anunțat că a fost atacat de hackeri, iar datele utilizatorilor ar fi fost furate, informează Reuters.Jucătorii s-au...

Fanii PlayStation vor să boicoteze produsele companiei Sony, după ce grupul internațional a anunțat că a fost atacat de hackeri, iar datele utilizatorilor ar fi fost furate, informează Reuters.

Jucătorii s-au arătat dezamăgiți de această veste și se pare că își pierd încrederea în companie.

„Ai crede că datele tale personale sunt sigure când vine vorba de o companie, așa cum este Sony (…) Uitându-mă acum la jocuri, stau și mă gândesc: Chiar vreau să-mi dau banii pe Sony?”, a declarat un utilizator în vârstă de 42 de ani.

Compania Sony și-a anunțat utilizatorii PlayStation că informațiile personale, inclusiv detaliile bancare, s-ar putea să fi fost furate, în urma unui atac informatic.

Utilizatorii au fost avertizați să fie atenți la e-mail-urile și telefoanele anonime care cer informații despre datele personale și să anunțe problemele care intervin pe parcurs.

Pe blogul oficial PlayStation, reprezentanții companiei au postat o listă cu datele care ar fi fost furate:

Nume, Adresă, Țară, Adresa de e-mail, Data nașterii, Datele de logare PlayStation, și ID-urile online.

În momentul de față rețeaua PlayStation este blocată, însă grupul Sony își va anunța utilizatării imediat cum lucrurile vor reveni la normal.