Farmaciile din Italia rămân deschise și în zilele libere pentru a face față cererii de teste Covid

Farmaciile din Italia rămân deschise și în zilele libere pentru a face față cererii de teste Covid

Farmaciile din Italia vor rămâne deschise și în zilele libere pentru a facilita achiziționarea de teste pentru depistarea noului coronavirus, arată publicația Wanted in Rome.

Conform noilor reglementări, ce au intrat în vigoare săptămâna trecută, toți angajații din Italia vor trebui să aibă asupra lor un certificat digital care să ateste că respectivul a fost vaccinat sau a trecut prin boală.

Costul unui test este de 15 euro

Angajații nevaccinați vor trebui să se supună unui test la fiecare 48 de ore. Costul unui test fiind de aproximativ 15 euro.

Francesco Figliuolo, comisarul italian de urgență împotriva coronavirusului, a cerut farmaciilor să facă față cererii crescute, în urma unei solicitări din partea federației Ordinului Farmaciștilor Italieni. 

„Este încă prea devreme pentru o evaluare a numărului de farmaciști care vor răspunde pozitiv”, a declarat Roberto Tobia, joi, pentru SkyTg24.

Acesta a declarat că în regiunea Piemonte multe farmacii au decis să rămână deschise și în weekend, pentru a face față situației actuale.

De asemenea, în ciuda cererii și cozilor de la farmacii, Italia dispune de o aprovizionare continuă cu teste pentru a depista infecția cu coronavirus, iar situația se prezintă sub control.

Ultima oră
19:46 - Florin Roman: PNL și PSD nu s-au adunat în coaliție din dragoste, au fost presiunea publică și matematica parlamentară / Ce spune liberalul despre rămânerea lui Florin Cîțu la conducerea partidului (VIDEO)
19:25 - Florin Roman (PNL): Despre Florin Roman s-au putut spune multe lucruri, mai puțin un lucru – că e corupt. Mă cunosc mulți, poate de asta și deranjez în stânga și-n dreapta (VIDEO)
18:58 - Florin Roman: Pentru cloud-ul guvenamental avem 500 de milioane de euro în PNRR. Banii vin pe măsura termenelor și suntem presați de timp / Doar puțin peste 10% dintre români au competențe digitale primare (VIDEO)
18:16 - Florin Roman (PNL), reacție la controversele privind lucrarea din CV-ul său: Eu n-am ajuns ministru la beletristică. Sunt cu conștiința împăcată. Când ajungi ministru, sunt și lucruri bune și lucruri mai puțin bune (VIDEO)
18:07 - Alexandru Rafila, despre măsurile din noaptea de Revelion: Vă daţi seama că nu vor fi unele stupide care să facă imposibilă, de exemplu, întoarcerea la timp acasă (VIDEO)
17:44 - Prognoza meteo pentru săptămâna 6-12 decembrie 2021. Cum va fi vremea de Crăciun și Revelion (VIDEO)
17:43 - Dorel din Panciu a pus un brad uriaș de Crăciun fix în mijlocul intersecției. Mașinile au circulat printre crengi (VIDEO)
17:23 - Antrenorul unei echipe din Egipt a murit după ce s-a bucurat la un gol marcat în prelungiri de jucătorii săi
17:02 - Sorin Grindeanu: Ruptura de Liviu Dragnea a apărut când mi-am asumat aproape în mod personal să dau OUG 14 / Reacția liderului social-democrat la acuzația că a fost acasă la Klaus Iohannis
16:43 - Femeia cu cele mai mari buze din lume se pregătește de o nouă intervenție estetică. Uite ce rezultate își dorește să obțină