Finlanda a criticat compania de căi ferate a Suediei pentru că nu verifică actele de identitate ale refugiaților

Finlanda a criticat compania de căi ferate a Suediei pentru că nu verifică actele de identitate ale refugiaților

Finlanda a criticat compania de căi ferate a Suediei pentru că le-a permis imigranților să intre pe teritoriul său precum și în Norvegia fără să le verifice cărțile de identitate, informează Reuters. Această reacție reprezintă un semnal al răspândirii printre țările nordice a tensiunilor în contextul crizei imigranților.

Zecile de mii de imigranți care au plecat din Orientul Mijlociu vor să ajungă în statele precum Suedia, unde ajutoarele acordate azilanților sunt mai generose decât în alte state europene. Spre deosebire de Suedia, Finlanda și Danemarca au exprimat îngrijorarea față de acest val de imigranți.

”Nu se poate ca în Suedia, care este țară membră a UE și a spațiului Schengen și semnatară a Regulamentului Dublin, supervizarea să nu funcționeze așa cum s-a convenit”, a declarat în Parlament Petteri Orp, ministrul finlandez de Interne, potrivit agenției STT.

Danemarca a permis joi refugiaților să treacă liber pe teritoriul său pentru a ajunge în Suedia, după câteva zile de haos în care autoritățile au închis serviciile de feribot pentru a limita valul de imigranți.

Un purtător de cuvânt al companiei suedeze de căi ferate SJ a declarat că actele de identitate nu au fost verificate pentru o perioadă de timp pentru a le putea permite imigranților să călătorească. Anterior, a călători fără act de identitate presupunea achiziționarea unui bilet mai scump.