Finlanda va ridica toate restricțiile anti-Covid-19 în februarie

Finlanda va ridica toate restricțiile anti-Covid-19 în februarie
Foto simbol: Pixabay

Finlanda este prima țară din Uniunea Europeană care va ridica toate restricțiile împotriva Covid-19. Acest lucru se va întâmpla în februarie, momentul exact urmând a fi stabilit în această săptămână.

Prim-ministrul Sanna Marin a precizat că, în cadrul unei întâlniri care va avea loc miercuri, va fi elaborat un plan de anulare a regulilor.

Regulile se anulează, în pofida valului de infectări cu Omicron

În ultimele săptămâni, numărului infectărilor cu Covid-19 a crescut accelerat în Finlanda, pe fondul răspândirii accelerate a variantei Omicron.

Cu toate acestea, guvernul finlandez anulează toate restricțiile impuse împotriva răspândirii coronavirusului. Finlanda susține că vaccinurile și-au demonstrat eficacitatea, ceea ce permite adoptarea acestui plan.

O parte dintre măsuri au fost deja relaxate

Finlanda a relaxat deja o parte dintre măsurile epidemiologice. Astfel, începând de marți, restaurantele îşi vor putea prelungi programul până la ora 21.00 şi servi alcool până la 20.00.

De asemenea, tot atunci, controalele la frontieră cu alte ţări din UE şi Schengen. Acestea au fost introduse în decembrie pentru a încetini răspândirea variantei foarte contagioase Omicron.

De la începutul pandemiei, Finlanda a înregistrat 470.665 de infectări şi 1.973 de decese asociate COVID-19.

Urmăriți B1TV.ro și pe