Fiul premierului ceh susține că a fost ținut în Crimeea împotriva voinței sale. Declarațiile tatălui său…

Fiul premierului ceh susține că a fost ținut în Crimeea împotriva voinței sale. Declarațiile tatălui său...

Fiul premierului ceh, Andrej Babis, în vârstă de 35 de ani, a declarat că a fost ținut împotriva voinței sale în Crimeea, după ce asociații tatălui său au dispus să-l trimită acolo pe fondul examinării acuzațiilor de delapidare a fondurilor Uniunii Europene.

Pe de altă parte, Babis a afirmat că fiul său a fost bolnav psihic și a negat că a fost răpit, scriind pe Facebook că „a părăsit Republica Cehă cu voința sa” și că „poliția a investigat cazul și a concluzionat că nu a existat nicio răpire”.

Babis, fost ministru de finanțe, care a devenit prim-ministru în decembrie 2017, a precizat în martie 2016 că cei doi copii de la prima sa căsătorie, Andrej și fiica Adriana, au fost proprietari ai unei ferme și a unui centru de convenții din afara orașului Praga, numit Stork’s Nest.

El a vorbit după ce a fost acuzat de obținerea ilegală a 2 milioane de euro (2.25 milioane dolari) în subvențiile UE pentru întreprinderile mici, ascunzându-și proprietatea asupra Nestului Stork’s.

Într-un raport, fiul premierului a declarat că un om care lucra ca șofer la compania tatălui său, Agrofert, pe care l-a identificat drept Petr Protopopov, un rus, a profitat de „dorința tatălui meu de a mă face să dispar” în mijlocul scandalului Storm’s Nest .

El a spus că Protopopov și soția sa, Dita Protopopova, psihiatru care l-au tratat, „s-au încrezut foarte mult și au abuzat de acea încredere”.

„Protopopova mi-a spus că pot să fiu ținut într-o clinică de psihiatrie sau să merg în vacanță și am ales vacanța”, a spus Babis, adăugând că vacanța sa transformat într-o „răpire”.

Potrivit raportului, Babis a spus prin e-mail că a fost ținut împotriva voinței sale „de mult timp” pe peninsula ucraineană controlată de ruși, inclusiv la apartamentele închiriate din Sevastopol și Yalta.

Fără a menționa datele, el a spus că mai târziu a călătorit în Slovacia și „a scăpat în cele din urmă în Elveția cu autobuzul”.

Tatăl său a numit raportul o „manipulare” și „presiune exercitată de jurnaliști asupra autorităților de aplicare a legii”.

Acesta a mai spus că fiul său este pe medicamente, „trebuie să fie permanent sub supraveghere și locuiește în Elveția împreună cu mama sa”, scrie rferl.org.

Ultima oră
16:47 - CFR SA anunță restricţii de viteză pe raza a 6 regionale de cale ferată, din cauza temperaturilor ridicate
16:26 - „Murim aici în trafic”. Miile de români care au plecat în concediu stau cu orele la intrarea în Bulgaria. Explicațiile autorităților pentru cozile kilometrice
16:24 - Cărțile electronice de identitate, testate inițial pentru persoanele cu vârste între 14 și 18 ani. Bode: Până la finalului lui 2021 vom emite 5.000 de documente
15:56 - Interlop din Târgoviște, arestat după ce s-a filmat pe Facebook consumând droguri și amenințându-l cu pistolul pe șeful poliției Dâmbovița
15:29 - China se confruntă cu cel mai mare focar de Covid-19 de când virusul a apărut la sfârșitul anului 2019. Varianta Delta a generat o explozie a cazurilor noi
15:00 - Ministerul Justiției anunță o execuție bugetară de peste 96%, în primul semestru
14:58 - Florin Cîțu: „Parlamentul nu și-a făcut treaba în ceea ce privește transportul cu animale vii. Voi relua cu celeritate demersurile pentru a corecta legislația” / USR, criticat dur de Agent Green
14:36 - Președintele Afganistanului acuză SUA pentru degradarea securității în urma ofensivei talibanilor
14:32 - Alis Grasu, managerul Ambulanței București-Ilfov, recomandări pentru populație pe fondul temperaturilor caniculare: Indicat ar fi să stăm în casă între 11 și 18 (VIDEO)
14:08 - 2 sportivi nevăzători pleacă să cucerească cel mai înalt punct din Europa. După expedițiile pe Kilimanjaro și Mont Blanc, Răzvan Nedea și Alex Benchea urcă pe Vârful Elbrus