Focar de COVID-19 la abatoarele din Olanda: Aproape 600 de angajați, în carantină

Focar de COVID-19 la abatoarele din Olanda: Aproape 600 de angajați, în carantină
Foto: Pixabay

Focare de coronavirus au fost descoperite la un abatoar din Olanda, unde aproximativ 600 de angajaţi au fost plasați în carantină, în localitatea Groenlo, provincia Gelderland. Abatorul este deținut de grupul Vion. Toți muncitorii vor trebui să rămână în carantină timp de două săptămâni, după ce 45 de angajaţi au fost testaţi pozitiv cu noul coronavirus, transmite DPA.

Numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus în abatorul din Olanda ar putea fi însă mult mai mare, având în vedere că alţi 250 de angajaţi urmau să fie testaţi vineri.

Şi la facilităţi de producţie din Germania ale grupului Vion s-au descoperit focare de coronavirus.

Compania are abatoare în Germania şi în Olanda, având în total 12.000 de angajaţi şi o cifră de afaceri de 5,1 miliarde de euro.

Focare de COVID-19 la abatoarele din Germania

Olanda nu este singura țară europeană în care condițiile imporprii din abatoare au condus la izbucnirea unor focare de COVID-19. Amintim faptul că în multe abatoare din Germania, în care sunt angajați migranți din țările est europene, printre care și români, un număr mare de lucrători au fost infectați cu noul coronavirus.

La abatorul Dissen din Saxonia Inferioară, cel puțin 47 de români sunt infectați cu noul coronavirus, după cum transmite Ministerul Român de Externe. De asemenea, la sfârșitul lui aprilie, în jur de 200 de cetățeni români care lucrează la un abator din Germania, landul Badden-Wurttemberg, au fost infectați cu noul coronavirus.

Totodată, MAE a anunțat că un cetățean român, care lucra într-un abator din Birkenfield, Germania, a murit, deși fusese testat negativ pentru infecție cu coronavirus de două ori.

Legislația muncii va fi schimbată în Germania, în urma protestelor românilor

Cazurile de infectare cu COVID-19 în rândul muncitorilor proveniți din Europa de Est care lucrează în abatoarele din Germania ar avea legătură cu condițiile improprii de muncă și cazare, fapt ce a declanșat deja mai multe proteste. Acestea ar fi avut deja un impact la nivelul factorilor decizionali de la berlin, legislația muncii urmând să fie modificată.

Situația muncitorilor români din Germania a fost analizată de Guvernul Orban, atât la nivelulMAE, cât și prin Violeta Alexandru, ministrul Muncii, cares-a deplasat personalsă vadă realitatea din teren, în condițiile în care în spațiul public s-au ivit mai multe semne de întrebare cu privire la condițiile cu care se confruntă o bună parte dintre ei.

Potrivit autorităților române, dincolo de granițele țării, 3.067 de cetățeni români au fost infectați cu noul coronavirus. Dintre aceștia, 576 sunt în Germania și doar 28 în Olanda. Cei mai mulți români, aflați afara țării sunt infectați cu COVID-19 în Italia, numărul total de cazuri ajungând aici la 1.699.

Ultima oră
23:08 - Nelu Tătaru: Mă aștept să se generalizeze certificatul verde / Sunt sectoare cu contact direct și repetat cu cetățenii, haideți să le facem sigure – facem vaccinul gratuit sau facem testele pe banii noștri
23:00 - Ludovic Orban: La ora actuală se lucrează la o îmbunătățire a legislației în domeniu informațiilor
22:28 - Nelu Tătaru spune că statele cu o rată mare de vaccinare se tem că românii și bulgarii ar putea întreține pandemia
22:12 - Raluca Turcan: Am făcut astăzi un pas important pentru a ne asigura că drepturile românilor din străinătate sunt recunoscute și respectate
22:10 - Intelectualii liberali îl susțin pe Ludovic Orban: „Alternativa este un PNL care ar rămâne liberal doar cu numele, devenind în fapt un partid cu tendințe dictatoriale și clientelare”
21:53 - Noi măsuri, aplicate în 12 localități din Ilfov, după ce rata de infectare a depășit 3 la mia de locuitori
21:43 - Șefa Comisiei Europene, reacție fermă la pactul pe apărare dintre SUA, Marea Britanie și Australia. Ursula von der Leyen: Franța, tratată inacceptabil. UE așteaptă clarificări
21:28 - Șerban Bubenek, despre soluții privind paturile ATI pentru COVID-19 la București: Vor fi operaționalizate unitățile mobile (VIDEO)
21:13 - Sorin Cîmpeanu: Vom debloca în scurt timp formularele prin care părinții își pot exprima intenția de vaccinare a elevilor. Nu îi vom dezavantaja în niciun fel pe cei care nu doresc sau pe indeciși (VIDEO)
20:51 - Ciprian Pandea (PNL Călărași), despre șeful interimar al Gărzii de Mediu: Alexandru Lucian Vasile era adjunctul lui Octavian Berceanu, cu care a colaborat foarte bine, și este un om cu studii în domeniu