O organizaţie SFIDEAZĂ sancţiunile Statelor Unite şi permite accesul unor oligarhi ruși, la AMENINŢĂRILE Rusiei

O organizaţie SFIDEAZĂ sancţiunile Statelor Unite şi permite accesul unor oligarhi ruși, la AMENINŢĂRILE Rusiei
Sursă foto: Hepta.ro

Forumul Economic Mondial de la Davos (WEF) a autorizat participarea mai multor oamenilor de afaceri ruși aflaţi sub sancțiuni economice americane, decizia venind după ce Moscova și-a condiționat participarea la reuniunea anuală în funcție de acest criteriu, relatează Hotnews, citând Agenţia France-Presse.

„Sunt fericit să vă anunț că după discuții cu toate părțile implicate (…) putem găzdui responsabili politici și oameni de afaceri din toate țările G20 (…) și că Rusia va trimite de asemenea o delegație guvernamentală la înalt nivel la Davos”, a declarat Alois Zwinggi, director general al WEF, într-un comunicat.

De cealaltă parte, Moscova s-a declarat mulţumită de decizie.

„Salutăm faptul că Forumul Economic de la Davos și liderii săi au înțeles poziția noastră potrivit căreia este inadmisibil să practici o atitudine selectivă față de oamenii noștri de afaceri”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, luni.

La insistenţele Statelor Unite, accesul la forum le fusese interzis câtorva oligarhi ruşi. Aceştia erau un magnat al aluminiului (Oleg Deripaska), șeful băncii publice publice VTB (Andrei Kostin) și proprietarul societății de investiții Renova (Viktor Vekselberg). Cei trei sunt, însă, apropiați ai președintelui Vladimir Puţin, astfel ca premierul Dmitri Medvedev amenințase, încă de luna luna trecută, cu boicotarea ediției 2019.

Pe cale de consecinţă, directorul general al WEF a precizat că, în cazul participării unor „indivizi vizați de sancțiuni” în delegația rusă, „au fost luate toate măsurile necesare pentru a ne asigura că prezența lor va fi în conformitate totală cu condițiile judiciare în curs”.

Forumul de la Davos va avea loc în perioada 21 – 25 ianuarie.

Organizaţia îşi are sediul în Elveţia şi are rolul declarat de a servi drept o platformă pentru parteneriate public-private.

Ultima oră
22:20 - A treia extragere la Loteria Vaccinării. Au fost anunțați câștigătorii premiilor din această săptămână
22:11 - Radu Țincu: Autoritățile europene, îngrijorate de riscul ca pandemia să evolueze din România și în Europa. Țara noastră riscă să genereze o nouă variantă virală. OMS va propune restricții (VIDEO)
21:44 - Radu Țincu: E vaccinată 47% din populația lumii și nu s-a întâmplat nimic cu nimeni / Când un medic spune că vaccinarea nu e soluția, deși a fost aprobată de toate forurile internaționale, trebuie își piardă calitatea de medic (VIDEO)
21:25 - Daniel Coriu: Am ajuns la o situație dramatică prin nevaccinare, dar și din cauza unor medici iresponsabili care au transmis mesaje greșite / Am propus încă din iulie la Ministerul Sănătății certificatul verde pentru medici (VIDEO)
21:03 - Președintele Colegiului Medicilor: OMS trimite o delegație în România să înțeleagă ce se întâmplă. Nu mai putem face față cazurilor noi și avem un număr enorm de decese evitabile
20:40 - Guvernul Dacian Cioloș și-a stabilit componența. Cum arată lista de miniștri cu care va merge USR în Parlament
20:36 - Dezastru în sudul Indiei din cauza inundațiilor: Zeci de persoane au murit sau sunt date dispărute, iar viiturile și alunecările de teren au devastat comunitățile din regiune (VIDEO)
20:06 - O scriitoare spaniolă de succes era de fapt… trei bărbați. Aceștia au ieșit din anonimat după ce au câștigat un premiu literar de un milion de euro
19:37 - 41.566 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore, dintre care 22.629 cu prima doză. România ar putea trece luni de 6 milioane de persoane vaccinate cu măcar o doză
19:20 - Ea este concurenta căreia Carla`s Dreams i-a promis 100.000 de euro!