Fostul avocat al lui TRUMP și-a amânat audierea din Congres, pentru că susține că ar fi fost AMENINȚAT de președinte

Fostul avocat al lui TRUMP și-a amânat audierea din Congres, pentru că susține că ar fi fost AMENINȚAT de președinte

Michael Cohen, fostul avocat al lui Donald Trump, trebuia să depună mărturie în Congres pe 7 februarie, dar a decis să amâne audierea, invocând amenințări împotriva familiei sale venite în special de la președintele SUA, relatează AFP și Reuters preluate de Agerpres.

Anunțul a fost făcut chiar de consilierul lui Cohen pe zona de media, avocatul Lanny Davis, care a reclamat că acesta a decis să îşi amâne audierea pentru o dată ulterioară din cauza „unor ameninţări neîntrerupte împotriva familiei sale din partea preşedintelui Trump”, precum și datorită cooperării cu anchetatorii.

Michael Cohen a devenit un martor potențial periculos pentru Trump, în condițiile în care acesta a fost condamnat la trei ani de închisoare, după ce a recunoscut că a cumpărat tăcerea a două femei care ar fi avut relaţii sexuale cu miliardarul newyorkez.

Trump l-a numit „turnător” pe Cohen într-o postare pe Twitter de luna trecută pentru colaborarea cu procurorii. Ba mai mult, scriu sursele citate, într-un interviu pentru Fox News din această lună, Trump a sugerat că ar avea informaţii compromiţătoare despre socrul lui Cohen.

Ultima oră
00:13 - CDC avertizează: Varianta Delta a coronavirusului este mai contagioasă decât varicela şi poate provoca forme mai grave de boală
00:05 - Italia: Guvernul intenționează să plafoneze prețul la testele pentru COVID-19
23:43 - Paul Stănescu (PSD): Politica durerii în cot este deviza useristă exprimată perfect de Ovidiu Vizante, directorul CFR. Dacă USR-ului i-ar fi păsat de pasagerii blocați în tren, Vizante era acum acasă
23:40 - Unitatea 2 a CNE Cernavodă a fost reconectată vineri seara la Sistemul Energetic Național
23:15 - Valeriu Gheorghiță: Ne așteptăm ca în următoarele săptămâni varianta Delta să devină dominantă. Avem deja focare la nivel de comunitate
23:12 - Alexandru Rafila: Problema noastră majoră – noi avem doar jumătate din numărul cetățenilor vaccinați față de restul țărilor UE. Dacă vor fi îmbolnăviri, ele vor fi în mod evident mai grave (VIDEO)
23:04 - Alexandru Rafila, despre al patrulea val al pandemiei: „Evident, și noi o să fim afectați. Dacă discutăm despre persoane vulnerabile care nu s-au vaccinat, s-ar putea să avem probleme” 
22:48 - Raluca Turcan: Pentru prima dată, anul acesta avem mai mulți copii născuți din părinți români în străinătate decât în România, ceea ce pentru noi este dramatic
22:39 - Detașamentul Sky Guardians al României a luminat cerul deasupra zonei de antrenament Bemowo Piskie din Polonia
22:19 - Alin Stoica, prefectul Capitalei: La medici și profesori ar putea exista cel puțin o recomandare fermă de vaccinare; se poartă discuții la nivel guvernamental. Susțin restricțiile pentru cei nevaccinați (VIDEO)