Fostul consultant NSA Edward Snowden se teme pentru siguranța sa

Fostul consultant NSA Edward Snowden se teme pentru siguranța sa
Avocatul fostului consultant NSA Edward Snowden a declarat că clientul său este îngrijorat pentru viața și siguranța sa. Snowden explică că este protejat în continuu de gărzi de corp, fiind obligat să...

Avocatul fostului consultant NSA Edward Snowden a declarat că clientul său este îngrijorat pentru viața și siguranța sa. Snowden explică că este protejat în continuu de gărzi de corp, fiind obligat să își schimbe fizionomia înainte de a ieși pe stradă, un fel de condamnare primită pentru că a ales ”cealaltă tabără”, scrie ABC.

De când a plecat de pe aeroportul moscovit Şeremétievo, la 1 august, nu a mai dat niciun interviu şi nu a mai apărut în public. Cu excepţia câtorva persoane şi a avocatului său rus, Anatoli Kucerena, nimeni nu ştie locul unde se ascunde Snowden. Părinţii săi nu au putut să-l viziteze, iar el a refuzat mai multe invitaţii de a se întâlni cu diplomaţi la ambasada SUA din Moscova.

”Am informaţii pe care nu le pot dezvălui deocamdată care indică un nivel foarte mare de risc”, la care este expus fostul analist al NSA, a asigurat avocatul.

În opinia lui, ”cât timp partea americană nu renunţă la intenţiile sale împotriva lui Snowden, nimic nu poate fi exclus”. Washingtonul continuă să insiste în faţa autorităţilor ruse să-l predea pe fugar pentru a fi deferit justiţiei americane. Acest pericol l-a determinat pe fostul analist să-şi perfecţioneze metodele de camuflare când iese pe stradă. El foloseşte peruci, barbă falsă, ochelari de soare sau îmbrăcăminte pentru a nu fi recunoscut.