Fostul președinte al Braziliei, Lula, spune că Neymar îl susține pe Bolsonaro ca să scape de datorii

Fostul președinte al Braziliei, Lula, spune că Neymar îl susține pe Bolsonaro ca să scape de datorii
Lula (stânga) ar fi avut potrivit sondajelor un avans de 14 puncte față de Bolsonaro (dreapta), 48% la 34%, sursă foto: captură YT

Candidatul la președinția braziliană Lula da Silva a criticat susținerea starului de fotbal Neymar pentru Jair Bolsonaro, actualul președinte de extremă dreapta, acuzându-l pe jucător că este motivat de o „iertare” a datoriilor, informează AFP.

Luna trecută, Neymar l-a susținut pe ultraconservatorul și extremistul de dreapta Bolsonaro

„Neymar are dreptul să aleagă pe cine vrea să fie președinte. Cred că îi este teamă că, dacă voi câștiga alegerile, voi afla cât a iertat Bolsonaro din datoria sa la impozitul pe venit”, a declarat Lula într-un interviu pe YouTube marți.

„Cred că de aceea îi este frică de mine”, a adăugat Lula, râzând, când a fost întrebat despre susținerea lui Neymar pentru președinte.

Neymar / Foto: Hepta, Abaca

Așteptările unei competiții strânse au împins ambele tabere să își intensifice atacurile înainte de turul doi care va avea loc în 30 octombrie, Lula fiind favorit după primul tur de scrutin din 2 octombrie.

„Evident, Bolsonaro a făcut o înțelegere cu tatăl (lui Neymar). El are acum o problemă cu impozitul pe venit în Spania”, a declarat Lula, făcând aluzie la o decizie favorabilă pe care jucătorul a obținut-o într-un proces de evaziune fiscală în Brazilia, precum și la acuzațiile cu care se confruntă la Barcelona pentru presupuse nereguli în transferul său la club în 2013.

Lula este susținut de Rai

Lula a adăugat că, în cele din urmă, este o problemă a agenției de colectare a taxelor din țară, și nu a lui.
Săptămâna aceasta, Lula și-a asigurat sprijinul unei alte legende a fotbalului.

Fostul jucător brazilian și star al echipei Paris Saint-Germain, Rai, i-a făcut o urare lui Lula la o ceremonie de gală de decernare a premiilor de la Paris, menționând alegerile din țara sa înainte de a face un semn „L” cu mâna dreaptă.

Lula are 53% din voturi înainte de turul doi din 30 octombrie, față de 47% pentru Bolsonaro, potrivit unui sondaj publicat vineri de institutul Datafolha.

Urmăriți B1TV.ro și pe