Fostul preşedinte tunisian Ben Ali, condamnat, în lipsă, la închisoare pe viaţă

Fostul preşedinte tunisian Ben Ali, condamnat, în lipsă, la închisoare pe viaţă
Fostul președinte tunisian Zine El Abdine Ben Ali a fost condamnat, în lipsă, la închisoare pe viață pentru complicitate la uciderea a 43 de protestatari în revoluția din 2011 în urma căreia a fost...

Fostul președinte tunisian Zine El Abdine Ben Ali a fost condamnat, în lipsă, la închisoare pe viață pentru complicitate la uciderea a 43 de protestatari în revoluția din 2011 în urma căreia a fost înlăturat, a declarat joi judecătorul militar Heidi Ayari.

Conform AFP, acesta a declarat că Ben Ali a fost judecat împreună cu aproximativ 40 de foști oficiali ai regimului său, inclusiv generalul Ali Seriati, fostul șef al serviciilor de pază ale președintelui, care a primit o sentință de 20 de ani de închisoare.

Fostul ministru de Interne Rafik Belhaj Kacem a fost condamnat la 15 ani de închisoare, pe când cazul împotriva unui alt ministru de Interne, Ahmed Friaa, a fost respins.

Dintre cei acuzați, 21 au fost achitați, iar Ben Ali a fost singurul acuzat care să fie condamnat pe viață. Familiile victimelor au reacționat cu furie la aflarea sentinței, spunând că sentințele lui Seriati și Kacem sunt prea blânde.

Procesul s-a referit la implcarea în uciderea a 43 de persoane și rănirea altor 97. În total, peste 300 de oameni au murit în timpul revoltei populare care l-a trimis în exil pe Ben Ali în Arabia Saudită, în ianuarie 2011.