”Fragmente din trupurile unor copii erau răspândite pe drum” Noi mărturii cutremurătoare după tragedia din Nisa (VIDEO)

”Fragmente din trupurile unor copii erau răspândite pe drum” Noi mărturii cutremurătoare după tragedia din Nisa (VIDEO)
Foto: time.com

Martori ai atacului din Nisa continuă să descrie scenele cutremurătoare la care au asistat, informează Nice Matin.

”Am traversat drumul și, în același timp, m-am întors și am văzut un camion trecând. Am avut impresia că era un trup care zbura în aer. Am început să vedem oamenii alergând peste tot, țipând. Cu toții încercau să găsească un adăpost. Toată lumea era terifiată”, își aduce aminte Edgar.

Panica a paralizat mulțimile, care au înțeles ce se întâmplă: ”deodată am văzut oamenii prăbușindu-se. Plâng, strig. Fiul meu mi-a spus >”, povestește Marie. ”Apoi am alergat până la plaja cea mai apropiată, care se numește Neptun, și ne-am închis ca într-un buncăr. Nu pot uita scenele pe care le-am văzut noaptea trecută”.,>

Pepe era acasă, pe balcon, în momentul în care camionul a intrat în mulțime: ”am auzit de mai multe ori >, de trei ori. Am văzut că șoferul trage volanul spre dreapta, spre stânga, în toate direcțiile, pentru a lovi cât mai mult. A fost oribil. Fragmente din trupurile unor copii erau răspândite pe drum, din trupurile unor femei, unor persoane în vârstă”.

”Fragmente din trupurile unor copii erau răspândite pe drum” Noi mărturii cutremurătoare după tragedia din Nisa

#DIRECT_ONE_u98ky5#

În acele momente, Lydie lucra într-un restaurant. La finele spectacolului de artificii, ea a auzit oamenii fugind în toate direcțiile și focuri de armă: ”Eu serveam la mese și oamenii tot cereau ajutor, aveau alături de ei copii, cărucioare, bătrâni. I-am lăsat să intre. Erau în stare de șoc”.

Unii s-au aflat la câțiva metri distanță de camion. Este și cazul lui Francois: ”deodată am văzut camionul îndreptându-se spre noi și luând pe sus toți oamenii din calea sa. Nu am realizat ce se petrece pe moment. Era ca un coșmar. A fost o scenă teribilă. Cred că nu voi uita niciodată”.

Francois și prietenii săi au vrut apoi să acorde ajutor, dar ”când ne-am apropiat a început să se tragă din toate părțile. Eram la doar câțiva metri de camion. Am intrat apoi în clădirile din apropiere și am rămas acolo vreme de două ore”.

Din fericire, Francois se afla pe trotuar și a avut timp să facă un pas înapoi. El nu va uita niciodată aceste imagini. ”Nu am dormit deloc în acea noapte. Este dificil să te gândești la tot răul care s-a petrecut, e cel mai greu. E greu să uiți, să mergi mai departe. Suntem revoltați, acest lucru nu ar fi trebui să se întâmple niciodată”.

Ultima oră