Francezilor li se recomandă să evite vacanțele în Spania și Portugalia: „Este un sfat prudent”

Francezilor li se recomandă să evite vacanțele în Spania și Portugalia: „Este un sfat prudent”
Francezilor li se recomandă să evite vacanțele în Spania și Portugalia Foto: pixabay.com

Clement Beaune, secretarul de stat francez pentru Afaceri Europene, îi sfătuiește pe cetăţenii francezi să evite Spania şi Portugalia ca destinaţii de vacanţă în această vară, în contextul pandemiei de coronavirus, relatează Reuters, citată de Agerpres.

„Celor care nu şi-au rezervat încă vacanţele le recomand să evite Spania şi Portugalia ca destinaţii. Este un sfat prudent, o recomandare”, a declarat Clement Beaune pentru France 2 TV.

„Călătoriile în Spania şi Portugalia şi în orice altă parte din Europa rămân autorizate. Transmitem un mesaj de prudenţă în legătură cu Portugalia şi Catalonia care sunt puternic afectate de varianta Delta”, a revenit cu precizări Clement Beaune.

Săptămâna trecută, ministrul francez al sănătății, Olivier Veran, a avertizat că valul 4 de coronavirus s-ar putea declanșa în Hexagon până la sfârșitul lunii iulie.

Regiunea Catalonia din nord-vestul Spaniei va închide cluburile de noapte începând de vineri, la doar câteva săptămâni după deschiderea lor, în încercarea de a aduce situaţia legată de coronavirus sub control.