Francois Fillon se retrage din politică după eșecul din alegeri: "Va trebui să mă gândesc la un alt fel de viaţă"

Francois Fillon se retrage din politică după eșecul din alegeri: "Va trebui să mă gândesc la un alt fel de viaţă"

Deși a plecat ca marele favorit în alegerile prezidențiale din Franța, Francois Fillon a încheiat într-un mode dezamăgitor pentru el și pentru Partidul Republican ce l-a susținut, fiind eliminat încă din primul tur al alegerilor.

Principalul motiv care a dus la eșecul fostului premier francez a fost un scandal cu iz penal în care a fost implicat. Acesta a fost acuzat de angajarea fictivă a soției și a copii la cabinetul său, aceștia încasând sume importante din fonduri publice pentru posturi în care nu făceau nimic.

Odată cu acest eșec răsunător, Francois Fillon a anunțat public că se retrage din viața politică și va rămâne un simplu susținător al republicanilor.

"Voi redeveni un simplu activist de partid. Va trebui să mă gândesc la un alt fel de viaţă", a afirmat Francois Fillon după primul tur al alegerilor.

Francois Fillon și-a îndemnat alegătorii să îl voteze pe Emmanuel Macron în turul doi al alegerilor prezidențiale, pentru ca acesta să devină președinte în dauna candidata extremei-dreapta, Marine Le Pen.

Francois Fillon a obținut în primul tur 20,01% din voturile francezilor, în timp ce primii doi clasați care vor merge în turul doi au obținut 24.01%- Emmanuel Macron și 21,30%- Marine Le Pen.

Urmăriți B1TV.ro și pe