Franța acuză Marea Britanie de „lipsă de umanitate” față de refugiații ucraineni și critică „răspunsul inadaptat” din Regat  

Franța acuză Marea Britanie de „lipsă de umanitate” față de refugiații ucraineni și critică „răspunsul inadaptat” din Regat   
Ministrul Afacerilor Interne din Franța / Foto: Hepta.ro

Ministrul de Interne din Franța a trimis, sâmbătă, o scrisoare omologului său din Marea Britanie. Gérald Darmanin a criticat „răspunsul total inadaptat” și „lipsa de umanitate” cu care spune că Marea Britanie i-a tratat pe refugiații ucraineni,  care au fost respinși de britanici la granița cu Franța.

Aproximativ 150 de refugiați ucraineni care au dorit să meargă în Marea Britanie la rudele lor, după ce au fugit din calea războiului din Ucraina, au fost invitați de oficialii britanici să se „întoarcă sau să meargă la Paris ori la Bruxelles”, pentru a primi vize în consulatele britanice, notează Agerpres. 

Franța acuză Marea Britanie de „lipsă de umanitate”

În acest context, ministrul Darmanin a criticat reacția omologului său britanic Priti Patel și a adus în discuție „lipsa de umanitate” față de refugiații ucraineni aflați într-o situație extrem de dificilă.

Acesta a declarat că, de cele mai multe ori, cei mai mulți refugiați sunt „femei cu copii mici, vârstnici și persoane cu dizabilități”.

Numărul refugiaților care au părăsit Ucraina, fugind din calea războiului, a depășit un milion și jumătate.

România, deschisă să primească toți refugiații ucraineni care doresc să vină

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a reiterat într-un interviu pentru Times Radio că România este gata să primească toți refugiații ucraineni care doresc să vină în țara noastră.

Cu această ocazie, șeful diplomației române a trecut în revistă situația de la frontieră și eforturile societale întreprinse pentru a ajuta persoanele care fug de drama războiului declanșat de Vladimir Putin și Federația Rusă.

„Până acum, peste 234.000 de ucraineni au trecut frontiera din Ucraina și peste 72.000 de cetățeni ucraineni stau în România, la ora la care vorbim. Aproape 3.000 dintre ei au cerut deja protecție ca solicitanți de azi.

Asta depășește numărul de cetățeni din țări terțe care au trecut din Ucraina în România și am ajutat pe toată lumea să se evacueze și să meargă în siguranță înapoi acasă, în țările lor de origine. Am făcut față, până acum, acestei situații provocatoare, dar numerele sunt în creștere”, a declarat oficialul.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:35 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Mesajele pe care le primim din astral despre viitor sau trecutul nostru foarte îndepărtat. Cum le decriptăm (VIDEO)
00:07 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Ce sunt visele de fapt, cum să le interpretăm și cum ne ajută ele să ne descoperim mai bine pe noi înșine (VIDEO)
23:24 - Stelian Tănase: E un bun moment pentru un candidat antisistem la prezidențiale. Maia Sandu ar fi perfectă / Iohannis vrea să-și continue cariera politică. De ce ar pleca la pensie? A stat în pensie când era primar și acum, la Cotroceni (VIDEO)
22:38 - Stelian Tănase: Din această coabitare vai de mama ei, PSD a câștigat deja partida. PNL pur și simplu a dispărut. Poa’ să iasă Ciucă de o mie de ori la TV, nu câștigă un vot, e mort-copt în păpușoi (VIDEO)
22:01 - De ce nu am fost primiți în Schengen până acum. Stelian Tănase: Ai noștri au crezut că pot să nu facă nimic și să le arunce ăstora praf în ochi. N-a mers! Nici pentru NATO, nici pentru UE n-am fost pregătiți (VIDEO)
21:29 - Bătrână de 82 de ani, încătușată din cauza unor facturi restante la gunoi. Cum a reacționat când s-a trezit cu polițiștii la ușă
21:04 - David Popovici, mesaj de Ziua Persoanelor cu Dizabilităţi: „Susțin copiii cu dizabilități să se bucure de viață. Haideți să-i susținem împreună!” (VIDEO)
20:46 - Unul dintre băieții lui Leonard Doroftei a devenit milionar în Canada: „În loc să cheltui banii prostește, eu am ales să îi strâng și să-i investesc”
20:22 - Mihai Bobonete, dezvăluiri despre momentele grele prin care a trecut: „Fac terapie de câțiva ani. Eram într-o stare critică”
20:02 - Reacțiile politicienilor după ce George Simion a cerut ca România să nu mai ajute Guvernul Republicii Moldova: „’Patriotul’ de carton ne cere să abandonăm Chișinăul, adică exact ce vrea Rusia” / „Simion e troll-ul Kremlinului”