Franța, acuzată de MAE rus că efectuează raiduri aeriene ilegale în Siria

Franța, acuzată de MAE rus că efectuează raiduri aeriene ilegale în Siria
Foto: jurnalul.ro

Conform Ministerului rus de Externe, raidurile aeriene ale Forțelor Aeriene Franceze în Siria împotriva rețelei teroriste Stat Islamic sunt ilegale, deoarece acestea nu au aprobarea Națiunilor Unite, anunță Mediafax.

Maria Zaharova, purtătorul de cuvânt al Ministrului rus de Externe a declarat că „Franţa a demarat raidurile aeriene fără aprobarea Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite şi fără consimţământul Administraţiei legitime a Siriei”, acuzând astfel, direct Forțele aeriene franceze.

“Am vrea să ştim mai multe despre conceptul de autoapărare sub formă de raiduri aeriene, concept prezentat de Franţa pentru a efectua raiduri aeriene asupra unui stat suveran fără niciun fel de aprobare, în afara reglementărilor internaţionale”, a spus ironic oficialul rus.

Pe lângă aceste declarații, aceasta a adus în discuție și faptul că referendumul din fosta regiune ucraineană Crimeea a fost condamnat la nivel internațional, dar ca atacurile aeriene fără aprobarea ONU și fără aprobarea Administrației din Siria nu sunt condamnate, și sunt văzute ca fiind misiuni de autoapărare.

În ultimele zile, mai multe avioane franceze  au efectuat raiduri aeriene în Siria, președintele Francois Hollande explicând că este vorba de o misiune de “autoapărare” în fața terorismului.