Franța cere Rusiei participarea la raidurile aeriene antiteroriste din Siria

Franța cere Rusiei participarea la raidurile aeriene antiteroriste din Siria
Foto: jurnalul.ro

Ministrul francez de Externe, Laurent Fabius a îndemnat Rusia să participe la raidurile aeriene împotriva grupului terorist Stat Islamic. Acest mesaj vine după ce Moscova a acuzat operațiunile Forțelor Aeriene franceze din Siria, transmițând faptul că raidurile aeriene sunt ilegale, neavând aprobarea Națiunilor Unite.

„Există ţări care vorbesc mult, dar care nu au trimis niciun avion la operaţiunile împotriva islamiştilor din Siria. Rusia trebuie să lupte concret, nu doar mediatic împotriva terorismului”  a declarat Laurent Fabius, potrivit mediafax.

Acesta a mai adăugat și faptul că toată comunitatea internațională luptă împotriva grupului Darsh (Stat Islamic), dar că Rusia nu participă deocamdată deloc. Acest mesaj este un răspuns indirect privind criticile Moscovei care vizează legalitatea operațiunilor antiteroriste franceze de pe teritoriul Siriei.

Avioanele militare franceze au efectuat în ultimele zile raiduri pe teritoriu Siriei, președintele Francois Hollande spunând că este vorba de o misiune de “autoapărare” împotriva terorismului.