Franța: Noi restricții din cauza pandemiei. Toate petrecerile private sunt interzise (VIDEO)

Franța: Noi restricții din cauza pandemiei. Toate petrecerile private sunt interzise (VIDEO)
Sursa Foto: Twitter

Premierul francez a anunțat, joi, noile restricțiiimpuse pentru a prevenirăspândirii noului coronavirus.

Jean Castexa menționatîn timpul unei conferințe de presă, că printre măsuri se aflăinterzicerea tuturor petrecerilorprivate pe teritoriul țării,timp decel puținpatru săptămâni, ca parte a stării de urgență.

„Toate petrecerile private, precum nunțile sau petrecerile studențești, care se desfășoară în sălile de petreceri, în sălile polivalente sau în orice altă instituție care primește public vor fi interzise pe întreg teritoriul„a declaratșeful guvernului.

Franța, din nou în starea de urgență

Președintele francez, Emmanuel Macron, a anunțat, miercuri seară, că oamenii nu mai au voie să iasă din locuințe între orele 21:00 – 06:00 în Paris și alte opt regiuni pentru a controla răspândirea rapidă a noului coronavirus de tip SARS-CoV-2 în țară, transmite BBC. Interdicția forțează efectiv barurile, cafenelele și restaurantele să închidă la ora 21:00. Cei care încalcă restricțiile sunt pasibili de o amendă de 135 de euro.

Printre orașele în care se impune această măsură se numără: Ile-de-France, în Lille, Rouen, Saint-Etienne, Toulouse, Lyon, Grenoble, Aix și Montpellier.

În orașele amintite mai sus, barurile vor trebui să rămână închise în timpul zilei, la fel ca și sălile de sport. În restul teritoriul francez, în restaurante numărul de persoane la masă va fi limitat la șase, iar clienții vor trebui să-și dea datele personale, astfel încât să poată fi contactați ulterior.

”Carantina va dura patru săptămâni și vom merge la Parlament pentru a o prelungi până la 1 decembrie. Șase săptămâni este timpul care ni se pare util”, a spus șeful statului.

Măsura va intra în vigoare începând de sâmbătă, 17 octombrie, și va dura cel puțin patru săptămâni, conform președintelui Macron.

De menționat este că în ultimele 24 de ore, în Franța au fost raportate22.951 de noi infecții cu virusul ucigaș care a declanșat o adevărată criză sanitară la nivel global.

Ultima oră
00:08 - Alexandru Rafila: PSD nu poate să aibă doar Ministerul Sănătății într-un moment atât de greu. Ar fi boicotat de Dan Vîlceanu. Cum să rezolvi o criză fără să ai resurse?
00:05 - Lora nu mai poate să facă fața emoțiilor: „A murit cu mine”
23:59 - Alexandru Rafila (PSD) cere o lună de „solidaritate națională” împotriva pandemiei: Dacă ne ținem serios de treabă, putem obține imunitatea colectivă spre sfârșitul anului
23:57 - Emma Raducanu, elogiată de către Simona Halep: „Poate să intre în top 10 WTA foarte repede”. Ce i-a atras atenția în mod special fostului lider mondial
23:40 - Marea Britanie: Supermarketurile ascund rafturile goale cu poze cu legume și fructe. „Mmmm, fotografii delicioase cu sparanghel” (FOTO)
23:40 - Alexandru Cicâldău, gol pentru Galatasaray în derby-ul cu Beșiktaș. Internaționalul român a reușit o performanță fără precedent după decembrie 2015 (FOTO, VIDEO)
23:27 - Cosmin Natanticu, pus în fața unei alegeri decisive. Eliza: „Mi s-au promis lucruri și nu s-au mai întâmplat”
23:15 - Pepe, din nou îndrăgostit. A fost surprins de paparazzi cu noua iubită și noul bolid de lux (FOTO)
23:07 - Octavian Jurma: Agresivitatea bolii în ultima vreme face medicii și specialiștii în boli infecțioase să suspecteze că am putea avea de-a face în România cu o nouă variantă Delta (VIDEO)
23:02 - Haos după impunerea certificatului verde COVID pentru accesul în instituții: „Mi-a spus să depun online. Ce e aia?“