Franța: Protestatarii anti-restricții au intrat într-o primărie, unde i-au cerut demisia lui Emmanuel Macron (VIDEO)

Franța: Protestatarii anti-restricții au intrat într-o primărie, unde i-au cerut demisia lui Emmanuel Macron (VIDEO)
Telefonul președintelui francez Emmanuel Macron ar fi fost urmărit de serviciile de informații marocane cu programul Pegasus. Foto: Hepta - DPA Images / Mario Salerno

Anunțul lui Emmanuel Macron făcut în această săptămână, prin intermediul căruia a lăsat de înțeles că toată populația va trebui să se vaccineze anti-COVID-19, a înfuriat un anumit segment al populației. Protestele continuă, după mitingurile de mare amploare, iar mercuri, un grup de cetățeni francezi a dat buzna într-o primărie din orașul Chambery.

Aproximativ 200 de persoane au intrat în primăria Chamery, un mic oraș localizat în apropiere de Grenoble, pentru a-i cere demisia președintelui Emmanuel Macron.

„Nu, certificatului sanitar!”, „Macron, demisia!”, au scandat cetățenii francezi. De asemenea, Macron a fost criticat pentru că a impus vaccinarea obligatorie pentru personalul din sănătate. Manifestanții nu au produs pagube. Protestul a durat doar 15 secunde, după care s-au îndreptat către Prefectură și spital.

Emmanuel Macron, din ce în ce mai nepopular în Franța

Criza COVID și amenințările în plan economic au avut impact puternic asupra liderilor lumii, din punct de vedere al imaginii. În funcție de cum au știut să se poziționeze, unii au devenit mult mai populari, au transmis mai multă încredere, în timp ce alții au pierdut capital electoral consistent.

Președintele Franței are cotă de încredere negativă, precum premierul Marii Britanii, Boris Johnson, Yoshihide Suga și Jair Bolsonaro, președintele Braziliei, arată un studiu realizat de Statista.

Ultima oră
14:53 - Fraudă în numele Enel. Dacă și tu ai fost sunat de către necunoscuți pentru a schimba brusc furnizorul de gaze e posibil să fi luat o mare țeapă. Sute de români au fost păgubiți
14:32 - David Popovici, premiat de Ministerul Educației: „Aș vrea să profit de imaginea și de valul pe care l-am creat, să inspir cât mai mulți copii să se apuce de sport”
14:15 - Miniștrii de externe ai României și Marii Britanii, scrisoare către Președintele Consiliului de Securitate al ONU pe tema atacului împotriva vasului „Mercer Street”
13:56 - Fenomenul ce ia amploare! Cum reuşesc turiştii care vin din Grecia să păcălească vameşii la graniţa României cu Bulgaria. Şiretlicul e foarte periculos
13:56 - Cristian Băcanu (PNL): Remarc, la fel ca Președintele Iohannis, că desființarea Secției Speciale pentru Magistrați bate pasul pe loc
13:55 - Șarpe de un metru descoperit în Parcul Herăstrău, aproape de locul de joacă pentru copii
13:02 - INS: Afacerile din comerţul cu amănuntul au crescut în primele şase luni cu 13,4%, în timp ce în luna iunie a fost de 12% faţă de iunie 2020
12:48 - Ambasada SUA din Viena, jefuită. Hoții au furat o piesă în valoare de 700.000 de euro
12:31 - Klaus Iohannis, critici la adresa ministrului Justiției, Stelian Ion: „Nu a găsit calea potrivită pentru desființarea SIIJ” / „Sunt şi alte reforme care au fost promise şi deocamdată auzim că se întâlnesc şi se discută”
12:13 - Klaus Iohannis, despre începerea anului școlar în format fizic: „Nu suntem acum la începutul pandemiei, vreau să cred că suntem spre sfârșitul pandemiei”