Franța trece la vaccinarea obligatorie anti-COVID-19. Angajații din sănătate au primit ultimatumul

Franța trece la vaccinarea obligatorie anti-COVID-19. Angajații din sănătate au primit ultimatumul
Telefonul președintelui francez Emmanuel Macron ar fi fost urmărit de serviciile de informații marocane cu programul Pegasus. Foto: Hepta - DPA Images / Mario Salerno

Autoritățile franceze merg mai departe cu restricțiile anti-COVID-19, în ciuda protestelor masive din țară. Angajații din sănătate vor fi obligați să-și administreze serul, pentru a-și mai putea exercita profesia, din data de 15 septembrie. Aproximativ 2,7 milioane de persoane sunt vizate de măsura guvernului.

Până miercuri, angajații din spitale, azile de bătrâni, asistenţă la domiciliu, medicii independenţi, ambulanţierii și pompierii trebuie să fi primit cel puțin o doză de vaccin anti-COVID, pentru a putea continua să meargă la muncă, a transmis Guvernul Franței.

Măsura și data limită au fost anunțate de președintele Emmanuel Macron în urmă cu două luni.

Măsuri dure în Franța, pentru a determina cetățenii să se vaccineze anti-COVID-19

Până pe 7 septembrie, puțin peste 88% din personalul spitalelor şi al centrelor medicalizate de îngrijire a bătrânilor era vaccinat cel puţin cu prima doză. În rândul medicilor, procentul era de 94,6%.

Vaccinarea obligatorie a angajaților din sănătate face parte dintr-un plan mai amplu de măsuri. A fost, de asemenea, introdus certificatul sanitar COVID-19 pentru accesul în baruri, restaurante, cinematografe, pe stadioane, în diverse spaţii comerciale, respectiv mijloace de transport în comun.

În prezent, aproape 70% din populația eligibilă a Franței a primit schema completă de vaccinare.