Fundația lui Bill Gates investește în toaleta care funcționează cu energie solară

Fundația lui Bill Gates investește în toaleta care funcționează cu energie solară
Cel mai important filantrop din lume a oferit un premiu în valoare de 100.000 de dolari universității americane California Institute of Technology pentru cercetările făcute asupra sistemului autonom, pe bază de...

Cel mai important filantrop din lume a oferit un premiu în valoare de 100.000 de dolari universității americane California Institute of Technology pentru cercetările făcute asupra sistemului autonom, pe bază de energie solară, ce reciclează apa și descompune deșeurile umane în energie care poate fi stocată.

Bill Gates se axează pe nevoia unui nou tip de toaletă ca fiind o parte importantă a măsurilor fundației sale de a îmbunătăți starea de sănătate a celor din lumea a treia. Defecarea în mediul deschis duce la probleme sanitare care duc la rândul lor moartea a 1,5 milioane de copii sub cinci ani în fiecare an, a declarat Gates, conform Reuters, iar toaletele tradiționale nu reprezintă un răspuns la problemă, deoarece au nevoie de o infrastructură complexă de canalizare și folosesc prea multă apă.

Co-fondatorul Microsoft Corp dorește să schimbe situația prin exemplul propriu, investind în noi tehnologii pentru toaletă, despre care spune că nu s-a schimbat fundamental de când s-a inventat toaleta la care se trage apa, în 1775.

Pe lângă ajutorul dat lumii a treia, o toaletă pe bază de energie solară ar prezenta avantaje importante și pentru țările dezvoltate, mai consideră Gates.

Fundația sa a anunțat marți că acordă fonduri de 3,4 milioane pentru proiecte legate de toalete, la care lucrează diverse organizații, astfel ducând investițiile din cadrul „Provocării de a reinventa toaleta” la 6,5 milioane.

În jur de 2,6 miliarde de oameni, sau 40 la sută din populația lunii – cei mai mulți în Afirca Subsahariană și sudul Asiei – nu au acces la servicii sigure de sanitație și sunt forțați să defecheze afară, conform lui Gates.

Ultima oră
18:42 - Cristian Diaconescu: Nimeni astăzi în Europa nu crede că moștenirea Merkel va fi contrazisă de stânga sau de dreapta / Angela Merkel și Donald Tusk înțeleg mai bine România decât mulți alții de pe continent (VIDEO)
18:33 - Peste 10.000 de porci vor fi ucişi la o singură fermă din Hunedoara ca urmare a confirmării pestei porcine africane
18:07 - Certificatul verde, obligatoriu în Capitală de la miezul nopții. Autoritățile au introdus restricțiile de scenariu roșu (VIDEO)
17:54 - Restricții în al patrulea val al pandemiei: 417 de localități din România au rata de incidență mai mare de 3 cazuri la mia de locuitori
17:41 - Discursul lui Firicel din „Las Fierbinţi” (Pro TV), despre şansa ratată a băiatului său de a merge la facultate, a adus aminte de cazurile Simona Halep şi Emma Răducanu
17:17 - Ministerul Educației: Peste 17.000 de elevi vor face școală online din cauza intrării localităților în scenariul roșu
17:00 - Analiza COVID-19: Numărul pacienților internați la ATI s-a dublat în două săptămâni / 91,5% din decesele înregistrate între 13 și 19 septembrie au fost la persoane nevaccinate (DOCUMENT)
16:59 - COVID-19: Comuna Negrileşti din judeţul Bistriţa-Năsăud are o incidenţă a cazurilor de COVID-19 de 8,2 la mie
16:37 - Speriați că stânga ar putea câștiga alegerile de duminică, milionarii germani își mută averile în Elveția
16:33 - Dacia opreşte producţia de la Mioveni, din cauza crizei de semiconductori