Gaddafi: “Urmaţi-mă sau voi arde Libia”

Gaddafi: “Urmaţi-mă sau voi arde Libia”
Determinarea protestatarilor de a îl alunga de la putere pe Muammar Gaddafi s-a manifestat, sâmbătă, prin noi confruntări în capitala Tripoli, între opoziţie şi putere. Liderul libian, Muammar Gaddafi a...

Determinarea protestatarilor de a îl alunga de la putere pe Muammar Gaddafi s-a manifestat, sâmbătă, prin noi confruntări în capitala Tripoli, între opoziţie şi putere. Liderul libian, Muammar Gaddafi a ameninţat în timpul unei intervenşii televizate că dacă protestele la adresa sa vor continua, atunci este în stare să dea foc Libiei.

Forţele armate loiale liderului libian apelează la toate tacticile aflate la dispoziţia sa. Într-o încercare de intimidare a protestatarilor acestea au întrerupt furnizarea cu electricitate în mai multe cartiere din Tripoli.

“Electricitatea a fost întrerupta ieri seară şi nu a mai fost pornită de atunci”, a declarat un locuitor al capitalei.

De asemenea, agenţiile de presă raportează că Gaddafi a dispus înarmarea partizanilor într-un ultim efort de a redobândi controlul ţării.

Comunitatea internaţională încearcă să oprească violenţele ameninţându-l pe Gaddafi cu urmărirea pentru crime împotriva umanităţii.

Ambasadorul libian la ONU, Mohammed Shalgham, a declarat imediat după ce şi-a anunţat demisia că în acest moment “”Consiliul de Securitate al ONU trebuie să ia o decizie reală pentru a opri vărsarea de sânge”.

Ban Ki-moon, Secretarul general al Naţiunilor Unite, a subliniat că a venit momentul pentru adoptarea unor măsuri decisive împotriva liderului libian.

Gaddafi ameninţă că va da foc Libiei

Statele Unite au impus sancţiuni

Potrivit unui comunicat de presă al Casei Albe, preşedintele american, Barrack Obama, a impus, vineri, o serie de sancţiuni împotriva lui Muammar Gaddafi şi rudelor sale.

Obama a blocat bunurile şi proprietăţile familiei Gaddafi din Statele Unite printr-un decret prezidenţial, mai informează comunicatul de presă.

„Regimul lui Muammar Gaddafi a violat normele internaţionale şi decenţa iar acesta trebuie să fie tras la răspundere”, a declarat preşedintele american.