Generalul Alexandru Grumaz, despre „Submarinul Apocalipsei”, mobilizat de ruși: „Evită radarele, cauzând pagube devastatoare”

Generalul Alexandru Grumaz, despre Submarinul Apocalipsei, mobilizat de ruși: Evită radarele, cauzând pagube devastatoare
Foto: Captură video

Generalul Alexandru Grumaz a explicat în emisiunea Politica zilei, moderată de Ioana Constantin cât de periculos este submarinului nuclear rus „K-329 Belgorod”, care poartă torpilele Poseidon, după ce a fost mobilizat în Atlantic.

Generalul Alexandru Grumaz a precizat că pagubele pot fi devastatoare în zonele lovite de rachetele care pot transporta focoase nucleare:

„Acest submarin face parte din triada nucleară a Rusiei, care este încă operațională și care are o putere de foc comparabilă cu cea a SUA. Sunt submarine care poartă rachete balistice, avioane strategice de bombardament și rachetele care pleacă din silozuri. Marina rusă are în jur de 64 de submarine. Știm că sunt submarine cu rachete balistice, 19 submarine cu rachete balistice sunt dotate cu arme nucleare.

Vorbind despre acest submarin, numit arma apocalipsei, el este suspectat la ora actuală că a fost la originea conductelor Nord Stream 1 și Nord Stream 2. Acest submarin poate servi ca navă mamă pentru o varietate de submarine.

Este înarmat cu un tip de rachetă strategică, de dimensiunea unui autobuz școlar, poate găzdui șase torpile nucleare, de 24 de metri fiecare, care pot fi înarmate cu un focos de până la 100 de megatone. Este o armă nucleară cu rază de acțiune de mii de kilometri care are o viteză de peste 100 de km /h, evită radarele, cauzând pagube devastatoare asupra unui teritoriu din jurul locului exploziv”.

Urmăriți B1TV.ro și pe