Geochimist american: Primele forme de viață de pe Terra provin de pe Marte

Geochimist american: Primele forme de viață de pe Terra provin de pe Marte
Este posibil ca nu numai bărbații să vină de pe Marte, arată un nou studiu care sugerează că primele forme de viață de pe Terra au apărut de fapt pe Marte şi au ajuns pe Pământ prin intermediul...

Este posibil ca nu numai bărbații să vină de pe Marte, arată un nou studiu care sugerează că primele forme de viață de pe Terra au apărut de fapt pe Marte şi au ajuns pe Pământ prin intermediul meteoriţilor.

Geochimistul Steven Benner, de la Westheimer Institute for Science and Technology din Gainesville, Florida, spune că o variantă minerală oxidată a elementului molibden – crucială pentru apariţia formelor de viaţă – nu se găsea decât pe Marte. Despre această variantă minerală oxidată a molibdenului se crede că a fost elementul catalizator care a ajutat moleculele organice să se dezvolte în primele forme de viaţă, potrivit Daily Mail.

Acesta spune că „seminţele” din care au apărut formele de viaţă au ajuns probabil pe Terra prin intermediul unor meteoriţi desprinşi din Marte în urma unor coliziuni sau erupţii vulcanice.

Această variantă a molibdenului nu ar fi putut exista pe Pământ în momentul în care au apărut primele forme de viaţă, pentru că, în urmă cu trei miliarde de ani, suprafaţa Terrei conţinea foarte puţin oxigen, spre deosebire de Marte, a spus Benner.

Tags: