Germania a inclus România pe lista roșie. Noile restricții de care se lovesc românii, la intrarea în țară

Germania a inclus România pe lista roșie. Noile restricții de care se lovesc românii, la intrarea în țară
Sursa Foto: Hepta

Autoritățile din Germania au luat noi măsuri împotriva românilor care vin din zone cu risc epidemiologic. Astfel, la intrarea în țară, toți cei care călătoresc din Capitală sau din celelalte 12 județe în care s-au înregistrat creșterimari ale numărului de îmbolnăviri cu noul coronavirus de tip SARS-CoV-2 au obligația de a se autoizola pentru o perioadă de 14 zile.

Germania a inclus România pe lista roșie

Printre cele 13 județe include de Germania pe lista zonelor de risc pentru COVID-19 se află și municipiul București. Prin urmare, toate persoanelecare vin din aceste zone și intră în Germania sunt obligatesă se autoizoleze pentru o perioadă de două săptămâni.

Există însă și mici excepții.Mai exact, potrivit informațiilor din presă, persoanele care prezintă la intrarea în țară un test negativ COVID-19, făcut cu cel mult 48 de ore înainte de a intra în Germania nu mai sunt obligate să intre în izolare.

Care sunt județele incluse în zonele de risc de către autoritățile Germane

Ca urmare a actualizării listei cu ”zonele de risc”, a fost introdus în categoria de risc șijudețul Covasna.

La acest moment, ținând cont de aceste ultime decizii ale autorităților germane, alături de municipiul București, 12 județe din România se află pe lista „zonelor de risc”: Bacău, Bihor, Brăila, Brașov, Caraș-Severin, Covasna, Iași, Ilfov, Neamț, Prahova, Vaslui, Vâlcea.

Potrivit informărilor transmise de Ministerul Afacerilor Externe (MAI) anterior, județele retrase din listă până în prezent sunt următoarele: Argeș (la 16.09), Buzău (la 09.09), Dâmbovița (la 16.09), Galați (09.09), Gorj (la 02.09), Ialomița (la 20.08), Mehedinți (la 20.08), Neamț (la 02.09, dar reintrodus la 16.09), Timiș (la 20.08) și Vrancea (la 09.09).

Conform informațiilor comunicate public de autoritățile germane, persoanele care intră în Republica FederalăGermaniavenind din „zonele de risc” sunt obligate să completeze un „formular de debarcare”.

Totodată, toate persoanele care intră în Republica FederalăGermaniadupă ce s-au aflat într-una din „zonele de risc” oricând în ultimele 14 zile înainte de sosire sunt obligate să efectueze autoizolarea la domiciliu sau în alte spații de cazare adecvate pentru o perioadă de 14 zile de la sosire.

România a raportat ieri un număr mare de infectări

Până ieri, 24 septembrie, pe teritoriul României,au fost confirmate 118.054 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.639 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2, acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 482 de persoane au fost reconfirmate pozitiv. Distribuția pe județe a acestor cazuri o regăsiți în tabelul de mai jos.

Până ieri, 4.591 de persoane diagnosticate cu infecție cu Covid-19 au decedat.

Tags:
Ultima oră
12:51 - Discursul lui Klaus Iohannis, acoperit de susținătorii lui Ludovic Orban. Ce s-a scandat pe tot parcusul Congresului PNL (VIDEO)
12:45 - Florin Cîțu, huiduit în timpul discursului de la congresul PNL: Cei care strigați ”demisia” înseamnă să vă dați jos propriul Guvern, da? Numai Dragnea făcea asta! (VIDEO)
12:31 - Ludovic Orban: PNL a reușit să învingă ciuma roșie. Cea importantă decizie strategică a fost cea din 2018, când am stabilit clar – Candidatul la președinție e Klaus Iohannis, candidatul la funcția premier e liderul PNL
11:59 - Kelemen Hunor: Putem să avem dispute, dar să nu renunţăm la parteneriat. Să trecem peste neînţelegerile şi orgoliile personale (VIDEO)
11:43 - Klaus Iohannis: Nu există niciun motiv ca premierul să fie demis sau să-și dea demisia / Guvernarea nu e un loc în care unii parteneri se confruntă de parcă ar fi pe rețelele sociale, iar când apare primul impas își iau lucrurile și pleacă (VIDEO)
11:28 - MAE: Românii nu vor mai putea să intre în Marea Britanie cu buletinul din octombrie 2021
11:12 - Klaus Iohannis, la congresul PNL: Sub scuza confruntării democratice firești nu se pot ascunde atacurile la persoană / Cu atât mai mult când premierul și miniștrii liberali sunt atacați din toate părțile, PNL ar trebui să-i susțină (VIDEO)
11:01 - Raluca Turcan: Mă interesează ca votul să fie corect, iar PNL să livreze rezultate bune. Trebuie să iasă un premier întărit din acest congres (VIDEO)
10:49 - Surse: Mai mulți liberali din echipa lui Ludovic Orban ar fi început să rupă perdelele care ar fi secretizat votul la congres
10:30 - CONGRES PNL | Florin Cîțu, despre cei care protestează: „Și AUR, și USR, și PSD sunt în Opoziție, asta face Opoziția” (VIDEO)