Germania explică faptul că suspendarea vaccinărilor cu AstraZeneca nu a fost o decizie politică, ci una științifică

Germania explică faptul că suspendarea vaccinărilor cu AstraZeneca nu a fost o decizie politică, ci una științifică
Foto: Hepta - Abaca Press / AA/ABACA

Institutul Paul Ehrlich (PEI) din Germania, care este agenția federală de reglementare medicală arată că,statistic, doar una dintre cele 1,6milioane de persoane deja vaccinate cu AstraZeneca ar fi trebuit să prezintetromboză venoasă cerebrală, potrivit Antena 3.

PEI arată cănumărul persoanelordin Germaniacare au suferit cheaguri de sânge la nivel cerebral după ce au primit vaccinul AstraZeneca a fost “statistic semnificativ mai mare” decât cel care apare la populația generală nevaccinată din această țară.

După data de 15 martie, șapte persoane din Germania au suferit o tromboză venoasă cerebrală severă, într-un interval cuprins între patru și 16 zile de la vaccinarea cu Oxford/AstraZeneca. Trei dintre aceste persoane au murit.

“Numărul acestor cazuri, după vaccinarea cu AstraZeneca este statistic semnificativ mai mare decât cel al trombozelor venoase cerebrale care apar în mod normal la populația nevaccinată. (…)Toți experții au fost de acord, în unanimitate, că poate fi vorba de un model și că o legătură între afecțiunea menționată și vaccinarea cu vaccinul Covid-19 AstraZenecanu a fost neplauzibilă“, se arată în raport.

Acesta mai arată că“Este important să rețineți, în același timp, că acesta este un efect secundar potențial foarte rar. Deși, este important să fiți atenți la posibilele semne ale acestui efect secundar, în același timp,probabilitatea apariției este foarte mică.“

Institutul a spus că persoanele care au primit vaccinul AstraZeneca și care se simt din ce în ce mai rău la mai mult de patru zile de la vaccinare“cu dureri de cap severe și persistente sau sângerări precise pe piele,”ar trebui să solicite imediat asistență medicală.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:35 - România ar putea intensifica forajele în apele de mare adâncime din Marea Neagră, din cauza creşterii preţului la gaze
00:04 - Guvernul a lansat sistemul Ro-ALERT „Copil dispărut”. Populația va fi anunțată despre dispariția minorilor
23:55 - Rusia, la un pas de incapacitate de plată. Decizia fără precedent anunțată de trezoreria SUA
23:54 - Spania a anunțat că va cumpăra vaccinuri și antivirale, după ce a înregistrat 59 de cazuri de variola maimuței
23:54 - Sorana Cîrstea sare în apărarea colegilor ruși: „Ce a făcut Wimbledon arată zero umanitate”
23:28 - Iulian Paraschiv (Agenția Națională pentru Romi), despre noul ajutor pentru pensionari: Guvernul ar fi dorit să dea mai mult, dar ne raportăm la resursele pe care le avem. Crizele actuale impun măsuri de moment (VIDEO)
23:13 - Belarus recunoaște că furnizează arme Rusiei. Oficial de la Minsk: „Desfășurăm lucrări de cercetare și dezvoltare, inclusiv luând în considerare experiența evenimentelor din Ucraina”
23:00 - Nelu Varga, replică acidă după declarațiile ironice ale lui Dan Șucu, noul finanțator al Rapidului: „Dacă nu ştie cine e ‘domnul Varga’, îi recomand să o întrebe pe soţia dânsului”
22:55 - Erdogan va accepta cererile Suediei și Finlandei de aderarea la NATO doar atunci când preocupările legate de securitate ale Turciei sunt satisfăcute
22:43 - „E culmea tupeului!”. Conducerea Consiliului Concurenței insistă să-și asigure protecție de la SPP, acuză deputatul PSD Radu Cristescu