Germania: Guvernul anulează testarea gratuită pentru COVID-19

Germania: Guvernul anulează testarea gratuită pentru COVID-19
Sursa foto: Freepik

Oamenii din Germania vor trebui să plătească singuri pentru testele rapide Covid-19 începând de luni, cu excepții pentru persoanele care nu pot fi vaccinate, inclusiv pentru copiii sub 12 ani. Testele au fost oferite gratuit în toată Germania de la începutul lunii martie.

Cancelarul Angela Merkel și premierii de stat federali ai Germaniei au fost de acord cu această măsură, deoarece disponibilitatea vaccinărilor pentru toți cetățenii a făcut o asumare permanentă a costurilor testelor de către contribuabili, scrie dpa.

Cu toate acestea, regulamentul stabilește, de asemenea, unele reguli tranzitorii. De exemplu, copiii cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani și femeile însărcinate pot face în continuare cel puțin un test gratuit pe săptămână până la 31 decembrie. Persoanele care au nevoie de un test pentru a pune capăt unei carantine din cauza unei infecții cu Covid-19 vor continua să fie testate gratuit.

Testele PCR comandate de medici sau de departamentul de sănătate publică nu sunt afectate de modificare și în aceste cazuri, costurile vor fi în continuare acoperite. Testele PCR sunt considerate mai fiabile la detectarea infecțiilor.

Un pas similar a intrat în vigoare în Elveția vecină, luni. Testele sunt încă gratuite pentru persoanele cu vârsta sub 16 ani, pentru cei care au primit doar o doză de vaccin, pentru persoanele cu suspiciune de infecție cu coronavirus și pentru cei care nu pot fi vaccinați din motive medicale autentice. Programele cu teste periodice în școli și în companii rămân, de asemenea, gratuite.

Deoarece doar puțin sub 60% din totalul persoanelor din Elveția au fost complet vaccinate, guvernul a început o nouă inițiativă de vaccinare, inclusiv crearea a încă 50 de unități mobile care oferă vaccinare fără înregistrare în toată țara.

Ministrul sănătății a propus, de asemenea, recompensarea persoanelor care îi conving pe alții să se vaccineze cu un voucher în valoare de 50 de franci (54 de dolari).