Germania va renunţa definitiv la producţia de energie nucleară până în 2020

Germania va renunţa definitiv la producţia de energie nucleară până în 2020
Guvernul german a anunţat că va renunţa definitiv la producţia de energie nucleară până în 2020, notează PressTV. "Am decis să închidem opt centrale nucleare până la sfârşitul acestui an şi cu...

Guvernul german a anunţat că va renunţa definitiv la producţia de energie nucleară până în 2020, notează PressTV.

„Am decis să închidem opt centrale nucleare până la sfârşitul acestui an şi cu siguranţă nu vor fi reactivate. Celălalte nouă centrale vor fi închise la sfârşitul acestui deceniu”, a declarat Ministerul Mediului, Juergen Becker, citat de sursa precizată.

„Japonia ne-a arătat că în cazul unui eveniment neprevăzut riscul este prea mare pentru a continua cu energia nucleară. Este bine să dezvoltăm alte surse de energie într-o ţară civilizată”, a mai adăugat Juergen Becker.

Cancelarul german Angela Merkel a încă nu a fost luată o decizie privind energia nucleară, urmând ca guvernul să analizeze rapoartele a două comisii separate, din care una a ţinut prima şedinţă, luni.

„Toate aceste aspecte legate de renunţarea la energia nucleară trebuie discutate, cântărite şi cuantificate şi cuantificate”, a declarat Angela Merkel, citată de PressTv.