Gest revoltător: Un poliţist texan foloseşte spray lacrimogen împotriva unui pui de veveriţă

Gest revoltător: Un poliţist texan foloseşte spray lacrimogen împotriva unui pui de veveriţă
Un poliţist din oraşul Mesquite, Texas, a fost filmat în timp ce îşi folosea spray-ul lacrimogen împotriva unui pui de veveriţă, în faţa unei şcoli din localitate, relatează dailytelegraph.com. Gestul...

Un poliţist din oraşul Mesquite, Texas, a fost filmat în timp ce îşi folosea spray-ul lacrimogen împotriva unui pui de veveriţă, în faţa unei şcoli din localitate, relatează dailytelegraph.com. Gestul poliţistului i-a revoltat pe iubitorii de animale şi pe reprezentanţii asociaţiilor care luptă pentru apărarea drepturilor acestora.

În filmuleţul înregistrat cu telefonul mobil de unul dintre elevi, ofiţerul apare folosind spray-ul împotriva animalului, după ce acesta îi fugăreşte pe elevii de la Kimbrough Middle School.

Pe fundal se aud strigătele copiilor, rugându-l pe poliţist să nu folosească spray-ul.

Poliţist american îngrozit de veveriţă se apără cu spray-ul

Departamentul de poliţie al oraşului apără acţiunile ofiţerului. Chemat la locul incidentului, sergentul Wes Talley a declarat că „poliţistul a stat între copii şi animalul despre care credea că este turbat”.

Talley a mai adăugat că după mai multe încercări de a speria animalul, ofiţerul a folosit sprayul din dotare pentru a proteja elevii.

Angajaţii Departamentului de Control al Animalelor au dus veveriţa la un adăpost după incident. Acesteia i-a fost acordat tratament medical şi a fost eliberată în sălbăticie, a mai precizat Tulley.