Giorgia Meloni: Anexarea regiunilor ucrainene „nu are nicio valoare juridică sau politică”

Giorgia Meloni: Anexarea regiunilor ucrainene „nu are nicio valoare juridică sau politică”
Foto: Hepta/Abaca Press / Salvatore Laporta/KONTROLAB / ipa-agency.net.

Giorgia Meloni, posibil viitorul premier al Italiei, a precizat vineri că anexarea de către Rusia a patru regiuni ucrainene „nu are nicio valoare juridică sau politică” şi demonstrează că Vladimir Putin „ameninţă” securitatea europeană, relatează agenția France Presse, citată de Agerpres.

Ce spune viitoarea șefă a guvernului italian despre anexarea anunțată de Putin

„Declaraţia de anexare la Federaţia Rusă a patru regiuni ucrainene după referendumurile simulacre care au avut loc sub o ocupaţie militară violentă nu are nicio valoare juridică sau politică”, a spus ea într-un comunicat.

Ea a criticat viziunea “neoimperialistă” a lui Putin precizând că demonstrează încă o dată că vrea să recreeze fosta URSS.

„Putin îşi demonstrează încă o dată viziunea neoimperialistă a caracterului sovietic ce ameninţă securitatea întregului continent european”, a adăugat şefa partidului post-fascist Fratelli d’Italia (FdI), care a câştigat împreună cu aliaţii săi alegerile legislative de duminică.

„Această nouă încălcare din partea Rusiei a regulilor de coexistenţă între naţiuni confirmă necesitatea ca democraţiile occidentale să fie unite şi sudate”, a concluzionat Meloni.

Președintele Vladimir Putin le-a spus rușilor adunați vineri seara la un concert pop patriotic televizat în Piața Roșie din Moscova, că Rusia va obține victoria în campania sa militară de șapte luni din Ucraina, potrivit Reuters.

 Putin îi asigură pe ruși că Ucraina va fi înfrântă

Concertul, susținut la umbra zidurilor Kremlinului, avea loc pentru a sărbători anexarea a patru regiuni ale Ucrainei, pentru care Putin semnase documente cu câteva ore mai devreme, la o ceremonie la Kremlin.

Flancat de liderii administrațiilor  susținute de ruși, cu turnurile multicolore ale Catedralei Sf. Vasile din secolul al XVI-lea pe fundal, Putin a spus că oamenii din cele patru regiuni au ales să se alăture „patriei lor istorice”.

Urmăriți B1TV.ro și pe