Gorbaciov intervine în SCANDALUL NUCLEAR al momentului: Avertisment de ultim moment pentru SUA şi Rusia

Gorbaciov intervine în SCANDALUL NUCLEAR al momentului: Avertisment de ultim moment pentru SUA şi Rusia

Fostul preşedinte sovietic Mihail Gorbaciov a avertizat, joi, atât Rusia cât şi Statele Unite, în privinţa relaţiilor tensionate, adăugând că acestea pot duce la reînceperea Războiului Rece, lucru „nedorit la nivel global”, scrie Ziare.com.

Declaraţiile ultimului lider sovietic au fost făcute în Moscova, după premiera filmului documentar „Întâlnindu-l pe Gorbaciov”.

„Trebuie să fim atenţi. Nu doar la Războiul Rece. Trebuie să continuăm pe drumul pe care l-am stabilit. Trebuie să încetăm o dată pentru totdeauna războaiele. Cel mai important lucru este să scăpăm de armele nucleare”, a declarat omul care a rămas în istorie pentru că a pus capăt Războiului Rece la începutul anilor ‘90.

De asemenea, fostul lider sovietic a transmis că lumea se îndreaptă periculos spre „o nouă cursă armată„.

„Deja se vorbeşte despre un război nuclear ca şi când este complet acceptabil. Se pregăteşte, sunt discutate scenarii”, a adăugat Gorbaciov.

Declaraţiile ultimului lider sovietiv vin într-un moment tensionat al relaţiilor ruso-americane. Nu mai departe de joi, autorităţile din Statele Unite au anunţat că impun noi sancţiuni împotriva unor companii din Rusia şi Ucraina, în urma anexării Peninsulei Crimeea în anul 2014.