Granița dintre România și Bulgaria a fost închisă: Codul portocaliu de ninsori și viscol a fost instaurat și la vecini

Granița dintre România și Bulgaria a fost închisă: Codul portocaliu de ninsori și viscol a fost instaurat și la vecini
Paisprezece regiuni din Bulgaria sunt vizate de o avertizare cod portocaliu din cauza ninsorilor şi condiţiilor dificile de trafic, relatează site-ul Novinite.com.         Situaţia este...

Paisprezece regiuni din Bulgaria sunt vizate de o avertizare cod portocaliu din cauza ninsorilor şi condiţiilor dificile de trafic, relatează site-ul Novinite.com.
       
Situaţia este mai dificilă în regiunea Ruse din nord-estul Bulgariei. Graniţa dintre Bulgaria şi România a fost închisă din cauza avertizării cod roşu din România, a anunţat ministrul Dezvoltării Regionale din Bulgaria, Liliana Pavlova. Circulaţia se desfăşoară cu dificultate în regiunile Smolian, Pazardgic, Şumen, Veliko Tărnovo, Sofia, Penik şi Kiustendil.
       
Toţi cetăţenii care nu au de rezolvat probleme urgente au fost sfătuiţi să rămână acasă.
       
Autostrada Liulin care face legătura între Sofia şi Pernik a fost închisă temporar până la îndepărtarea zăpezii, în timp ce pe autostrada Hemus circulaţia era restricţionată joi dimineaţă.
      
Câteva drumuri din regiunea Ruse sunt închise pentru toate vehiculele, potrivit autorităţilor rutiere, iar mai multe persane au rămas blocate în vehicule.
       
Totodată, traficul dinspre Grecia şi Turcia, prin Bulgaria, către România a fost oprit, a adăugat Pavlova.
       
Ninsorile vor continua joi şi vineri, fiind aşteptate temperaturi foarte scăzute până spre sfârşitul săptămânii.

Vezi AICI situația de pe drumurile naționale din România.