Grecia impune interdicții de circulație pe timp de noapte. Ce restricții se aplică în insulele frecventate de români

Grecia impune interdicții de circulație pe timp de noapte. Ce restricții se aplică în insulele frecventate de români
Foto: Pixabay

Grecia impune restricții de circulație pe timp de noapte în mai multe insule, printre care și destinațiile preferate de turiștii români. Astfel, circulația persoanelor pe timpul nopții va fi restricționată, începând de vineri, în Zakynthos, în vestul Cretei (provincia Chania).

Măsura a foat impusă din cauza creșterii alarmante a numărului de cazurvi de infectare cu SARS-CoV-2.

În zonele menționate, interdicția de circulație este valabilă în intervalul 01:00 – 06:00. Totodată, muzica rămâne interzisă în toate spațiile publice 24 de ore din 24.

Restricții de circulație pe timp de noapte, impuse în Zakynthos și Creta

Experții în sănătate au recomandat măsura interzicerii circulației persoanelor pe timp de noapte, după ce numărul cazurilor de COVID-19 a crescut cu 69%, în ultima săptămână, în insula Zakynthos și cu 54% în provincia Chania din Creta, notează Agerpres.

Cele două insule nu sunt primele din Grecia în care se impune această măsură, Mykonos fiind prima destinație unde a fost restricționată circulația persoanelor, pe durata nopții, între 17 – 26 iunie.

Incendiile, o altă problemă pe care o întâmpină Grecia

Creșterea numărului de cazuri de COVID-19 nu este singura problemă din Grecia. Canicula și incendiile puternice dau bătăi de cap turiștilor și autorităților de la Atena.

Monumentele și siturile arheologice în aer liber au fost închise săptămâna aceasta, după ce au fost înregistrate temperaturi record de 49 de grade Celsius.

În data de 2 august, un incendiu puternic a distrus mai multe case din regiunea Varibombi, dar și un cartier de la periferia Atenei. Printre acestea se mai numără și un camping. În aceste condiții, s-a impus evacuarea locuitorilor, iar pompierii încearcă să controleze flăcările.

Flăcările au distrus mai multe case, un camping și piața din Varibombi. Totodată, mai sunt afectate și rețeaua electrică, dar și transporturile.