Grecia: Zone exclusive pentru persoanele vaccinate împotriva COVID-19 la baruri și restaurante

Grecia: Zone exclusive pentru persoanele vaccinate împotriva COVID-19 la baruri și restaurante

Grecia va permite persoanelor complet vaccinate împotriva coronavirusului să aibă acces în restaurante fără a fi obligate să poarte măști, a declarat marți guvernul, ca parte a măsurilor de creștere a ratelor de vaccinare.

Grecia va oferi accces exclusiv în anumite locații pentru persoanele vaccinate

Țara a ameliorat restricțiile pe măsură ce infecțiile cu COVID-19 scad, dar îngrijorările cresc cu privire la răspândirea variantei Delta mai contagioasă. Măștile faciale au fost obligatorii în toate spațiile publice interioare.

„Primul obiectiv este de a facilita campania de vaccinare, de a aduce cât mai mulți oameni (la centrele de vaccinare)”, a declarat reporterilor ministrul George Gerapetritis.

Începând cu 15 iulie, spectatorii vaccinați vor putea pentru prima dată să aibă acces la competiții sportive, dar vor trebui să poarte măști. Purtarea măștii va fi în continuare necesară pentru cei care frecventează teatre și cinematografe.

Peste 30,2% din populația eligibilă a Greciei a fost complet vaccinată până acum și 43,1% au avut cel puțin o doză. Guvernul își propune să ajungă la o rată de 70% până în toamnă.

Persoanele care nu sunt complet vaccinate pot intra în continuare în restaurante, teatre și cinematografe, dar vor trebui să prezinte un test rapid negativ, au spus autoritățile.

Proprietarii de restaurante și cafenele pot decide să accepte numai clienții complet vaccinați situație în care se permite folosirea a 85% din capacitate sau să accepte și clienții nevaccinați,  folosind doar 50% din capacitatea lor, a adăugat Gerapetritis.

Cum încearcă Grecia să stimuleze campania de vaccinare

Nu este singura măsură luată de Guvernul de la Atena pentru a accelera campania de vaccinare. Kyriakos Mitsotakis, premierul Greciei, a anunțat, luni, că toți tinerii între 18 și 25 de ani care s-au vaccinat anti-COVID-19 sau urmează să se vaccineze vor primi un card prepaid cu suma de 150 de euro.

Autoritățile se tem, însă, că țara va fi lovită de un nou val de pandemie din cauza tulpinii Delta (indiene) foarte contagioase de coronavirus, care ar putea deveni dominantă. Grecia se bazează extrem de mult pe turism în relansarea economiei.

Urmăriți B1TV.ro și pe