Grevă generală a lucrătorilor feroviari din Belgia. MAE, recomandări pentru români

Grevă generală a lucrătorilor feroviari din Belgia. MAE, recomandări pentru români
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

În Belgia va avea loc o grevă generală a lucrătorilor feroviari, în perioada 29 noiembrie – 1 decembrie, astfel că sunt posibile perturbări în activitatea transportului feroviar, avertizează Ministerul român al Afacerilor Externe într-o atenționare de călătorie.

Grevă generală a lucrătorilor feroviari din Belgia, în perioada 29 noiembrie – 1 decembrie

Potrivit MAE, se recomandă celor care intenționează să călătorească cu trenul să urmărească pagina web a căilor ferate belgiene SNCB: https://www.belgiantrain.be/fr/travel-info/train-network-travel-info/strike.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Bruxelles: +3223475338, +3223436935, +3223441658, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României din Regatul Belgiei: +32497428663.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor web: http://bruxelles.mae.ro, https://www.mae.ro și reamintește faptul că cetăţenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Urmăriți B1TV.ro și pe