Guvernatorul provinciei Sevastopol: Rusia va reacţiona la crearea unei forţe navale NATO în Marea Neagră

Guvernatorul provinciei Sevastopol: Rusia va reacţiona la crearea unei forţe navale NATO în Marea Neagră
Foto: interpretermag.com

Guvernatorul provinciei ruse Sevastopol, Serghei Maniailo, a avertizat că stabilitatea regională riscă să fie afectată de crearea unei flote militare NATO în Marea Neagră, iar Rusia va fi forțată să reacţioneze "în mod adecvat", informează agenţia Tass.

"State care au ieşire la Marea Neagră încearcă de peste un an să găsească soluţii pentru garantarea securităţii. Eu nu văd niciun motiv să fie create noi structuri. Dacă cineva are astfel de intenţii, cred că reacţia Rusiei va fi adecvată. (…) Stabilitatea în zona Mării Negre se axează pe acordurile existente. A existat înainte de reunificarea Crimeei cu Rusia. Aceste acorduri pur şi simplu nu ar trebui încălcate", a declarat Serghei Maniailo.

Andrei Kelin, un oficial din cadrul Ministerului rus de Externe, a avertizat luna trecută că o eventuală decizie a Alianţei Nord-Atlantice de suplimentare a capabilităţilor navale în Marea Neagră ar fi un factor "destabilizator", precizând că Marea Neagră "nu aparţine" şi "nu are nicio legătură" cu NATO.