Guvernul Britanic, avertiment după ce au fost raportate peste 50.000 de cazuri zilnice de COVID-19: „Virusul va fi în continuare printre noi şi va continua să ne ameninţă pe termen lung”

Guvernul Britanic, avertiment după ce au fost raportate peste 50.000 de cazuri zilnice de COVID-19:  Virusul va fi în continuare printre noi şi va continua să ne ameninţă pe termen lung
Foto: Hepta.ro / DPA Images / Mohd Khairul Fikiri Osman

Ministrul Sănătăţii din Marea Britanie, Sajid Javid, atrage atenția că va urma o iarnă grea, în condițiile în care la începutul săptămânii au fost raportate 50.000 de  cazuri zilnice de coronavirus.

Bilanţul total a depăşit 139.000 de morţi, al doilea în Europa după Rusia. „Virusul va fi în continuare printre noi şi va continua să ne ameninţă pe termen lung. Va fi o iarnă grea”.

Potrivit datelor oficiale, 5 milioane de britanici peste 16 ani nu sunt încă vaccinaţi: „Dacă nu sunt suficienţi oameni protejaţi cu prima doză sau cu rapel, atunci pot fi introduse noi restricţii”.

Numărul deceselor provocate de COVID-19 în Marea Britanie a crescut la cel mai înalt nivel zilnic de la începutul lunii martie, transmite miercuri dpa.

Biroul pentru statistică naţională din Regatul Unit a raportat marţi un bilanţ de 223 de persoane care au decedat în termen de 28 de zile de la testarea pozitivă pentru COVID-19, ceea ce ridică numărul total al morţilor la 138.852.

Este cel mai mare număr de decese provocate de COVID-19 în Marea Britanie din 9 martie, când s-au înregistrat 231 de morţi.

Puţin sub 79% din cetăţenii eligibili pentru a fi vaccinaţi începând cu vârsta de 12 ani sunt vaccinaţi complet.

Ultima oră
00:18 - Alexandru Rafila: Valul 5 COVID e posibil să vină la jumătatea lunii ianuarie / Propunerea ministrului Sănătății privind certificatul verde
23:57 - Cine este și cum arată soțul celebrei Dalida din „Las fierbinți”. Povestea celor doi a început la Costinești: „I-a plăcut cum muncesc. A fost așa o chimie”
23:54 - Gigi Becali a ieșit la atac. Reacția patronului FCSB după ce Patriarhul Daniel s-ar fi vaccinat anti-COVID
23:46 - Alexandru Rafila, despre varianta Omicron: Sunt informații că ar fi de patru ori mai transmisibilă decât tulpina Delta. Va ajunge și în România, sigur
23:37 - Klaus Iohannis a înaintat în grad mai mulţi reprezentanţi ai STS, SIE, SPP, Ministerului de Interne și Ministerului Apărării
23:29 - Haos total cu testele de salivă pentru elevi. Misiune dificilă pentru profesori / Clanul Cămătaru și magazinul de haine al lui Cătălin Botezatu le livrează la Guvern
23:26 - SUA, în contextul comasării de trupe ruse la frontierele Ucrainei: „Toate opțiunile sunt pe masă. Rămâne ca NATO să decidă care sunt următoarele mișcări”
23:19 - Octavian Jurma: Noua tulpină de coronavirus e capabilă să producă valuri epidemice. Ea dislocă foarte repede varianta Delta și reușește s-o înlocuiască (VIDEO)
23:17 - Demi Moore, dezamăgită de bărbați. Actrița se iubește cu o femeie?
22:57 - Comisarul european pentru transporturi, întâlnire cu Maia Sandu. Adina Vălean: Aspirațiile pentru prosperitate și justiție au determinat pașii Republicii Moldova spre UE