Guvernul Irlandei le cere refugiaților ucrainieni să-și lase animalele de companie în Ucraina. Criza locurilor de cazare va duce la abandonul câinilor și pisicilor

Guvernul Irlandei le cere refugiaților ucrainieni să-și lase animalele de companie în Ucraina. Criza locurilor de cazare va duce la abandonul câinilor și pisicilor
Guvernul Irlandei le cere refugiaților ucrainieni să-și lase animalele de companie în Ucraina. Criza locurilor de cazare va duce la abandonul câinilor și pisicilor, sursă foto: captură YT

Refugiații ucraineni care fug în Irlanda sunt rugați să își lase în urmă animalele de companie, în condițiile în care criza de cazare se acutizează în această iarnă.

Departamentul pentru Integrare vrea să perceapă o taxă pentru de companie

Departamentul de Integrare a luat legătura cu ambasadorul ucrainean pentru a-i sfătui pe cei care fug de invazia Rusiei în Ucraina să nu-și aducă cu ei câinii și pisicile, deoarece statul irlandez nu le poate garanta cazare.

Ucrainienii care sosesc în Irlanda cu animale de companie sunt rugați să găsească alternative de cazare pentru acestea, de exemplu la organizații caritabile precum ISPCA.

Refugiații ucraineni sunt, de asemenea, rugați să nu achiziționeze animale de companie atunci când ajung în Irlanda, iar Departamentul pentru Integrare ia în considerare posibilitatea de a percepe o taxă de contribuție dacă doresc ca animalele lor de companie să fie găzduite.

Această măsură vine în contextul în care guvernul irlandez se confruntă cu o criză a locuințelor care durează de ani de zile, dar care a fost exacerbată de războiul din Ucraina și de o creștere a numărului de alți solicitanți de protecție internațională.

Un flux constant de ucrainieni a sosit în Irlanda de la începutul războiului, 72.000 de refugiați ucraineni fiind așteptați în Irlanda până la sfârșitul anului.

Aproximativ 75% dintre refugiații ucraineni care sosesc în țară au nevoie de cazare din partea statului. La aceștia se adaugă cei 13.000 de solicitanți de azil care au sosit în Irlanda și 17.500 de persoane care sunt cazate în spațiile de protecție internațională ale statului.

Guvernul irlandez – în încercarea de a aborda criza de locuințe – s-a bazat în mare măsură pe hoteluri pentru a găzdui solicitanții de protecție internațională.

Două hoteluri au dat deja preaviz de renunțare, ceea ce înseamnă că, începând cu luna ianuarie, peste 1.000 de persoane vor trebui să fie cazate în altă parte.

Urmăriți B1TV.ro și pe