Guvernul Poloniei avertizează cetățenii: „Va trebui să luăm măsuri drastice dacă se întâmplă asta”

Guvernul Poloniei avertizează cetățenii: „Va trebui să luăm măsuri drastice dacă se întâmplă asta
Sursa Foto: Freepik

Polonia cunoaște o creștere a numărului de infectări cu COVID-19, după vară, respectiv pe fondul valului 4. Miercuri, numărul de cazuri s-a dublat față de același intervalul al săptămânii trecute, avertizează Ministerul Sănătății, potrivit Reuters.

„Dacă această situație continuă, va arunca în aer toate previziunile noastre de până acum”, a transmis Adam Nedzielski, oficialul de la Sănătate.

Avertismentul Ministrului Sănătății din Polonia pentru populație

5.559 de noi infectări și 75 de persoane decedate au fost confirmate miercuri, de Ministerul Sănătății din Polonia. O treime dintre cazuri au fost înregistrate în regiunile Lublin și Podlaskie, din estul și sud-estul țării.

„Dacă această tendinţă continuă câteva zile la rând, poate va trebui să luăm măsuri drastice”, a mai transmis ministrul.

Pe lângă Ungaria, Polonia și Slovenia se mai numără printre țările care s-au oferit pentru a oferi ajutor României, în tratarea persoanelor infectate cu SARS-COV-2, care necesită spitalizare.

„Premierul Poloniei şi premierul Sloveniei au transmis disponibilitatea statelor lor de a ajuta România, iar, la rândul său, preşedintele Consiliului European s-a angajat să faciliteze sprijinul la nivel european pentru ţara noastră”, arată Administraţia Prezidenţială.

Primăvara lui 2021, cea mai dificilă pentru Polonia

Creșterea numărului de cazuri în Polonia vine după o vară relativ liniștită. Pragul de 5.000 de cazuri nu a mai fost trecut din luna mai. În aprilie, polonezii au înregistat chiar și peste 35.000 de cazuri zilnice. În 21 octombrie anul trecut au fost raportate peste 10.000 de cazuri, iar pe perioada iernii, media cazurilor zilnice era de aproximativ 25.000.

Pe perioada verii, Polonia a avut săptămâni întregi în care a înregistrat sub 10 cazuri de COVID. Tot în aprilie 2021 au înregistrat polonezii cele mai multe decese zilnice. Cele mai multe au fost raportate pe 8 aprilie, 954 de decese.

Ultima oră
00:18 - Alexandru Rafila: Valul 5 COVID e posibil să vină la jumătatea lunii ianuarie / Propunerea ministrului Sănătății privind certificatul verde
23:57 - Cine este și cum arată soțul celebrei Dalida din „Las fierbinți”. Povestea celor doi a început la Costinești: „I-a plăcut cum muncesc. A fost așa o chimie”
23:46 - Alexandru Rafila, despre varianta Omicron: Sunt informații că ar fi de patru ori mai transmisibilă decât tulpina Delta. Va ajunge și în România, sigur
23:37 - Klaus Iohannis a înaintat în grad mai mulţi reprezentanţi ai STS, SIE, SPP, Ministerului de Interne și Ministerului Apărării
23:29 - Haos total cu testele de salivă pentru elevi. Misiune dificilă pentru profesori / Clanul Cămătaru și magazinul de haine al lui Cătălin Botezatu le livrează la Guvern
23:26 - SUA, în contextul comasării de trupe ruse la frontierele Ucrainei: „Toate opțiunile sunt pe masă. Rămâne ca NATO să decidă care sunt următoarele mișcări”
23:19 - Octavian Jurma: Noua tulpină de coronavirus e capabilă să producă valuri epidemice. Ea dislocă foarte repede varianta Delta și reușește s-o înlocuiască (VIDEO)
23:17 - Demi Moore, dezamăgită de bărbați. Actrița se iubește cu o femeie?
22:57 - Comisarul european pentru transporturi, întâlnire cu Maia Sandu. Adina Vălean: Aspirațiile pentru prosperitate și justiție au determinat pașii Republicii Moldova spre UE
22:56 - Măsuri urgente în SUA. Joe Biden închide din nou granițele, după descoperirea variantei Omicron de SARS-COV-2