Guvernul spaniol impune carantina generală în Madrid. Autoritățile locale refuză să o aplice

Guvernul spaniol impune carantina generală în Madrid. Autoritățile locale refuză să o aplice

Guvernul spaniol a decretat carantină pentru locuitorii dinMadrid, după ce numărul de noi cazuri de infecatere cu coronavirus a crescut alarmant. Chiar dacă măsura ar fi trebuit să intre în vigoare de luni dimineață, autoritățile locale refuză să o aplice. â

Din această dimineață, locuitorii din Capitala spaniei nu ar mai trebuisă iasă din cartierele lor decât din motive de primă necesitate, pentru a limita răspândirea epidemiei de COVID-19.

Autoritățile din Madrid se opun carantinei generale

Autoritatea locale, condusă deIsabel Díaz Ayuso, a impus restricții ușoare în 45 de zone din Madrid,cu o populație depuțin peste un milion de oameni,dar arespins măsura de carantină totală, scrie theguradian.com.

Ministrul regional al justiției a declarat că nu este nevoie de o „intervenție în domeniul asistenței medicale” din partea guvernului central, adăugând că autoritățile regionale își exercită competențele în materie de asistență medicală „responsabil și cu bună judecată”.

Ayuso înceracăsă evite carantinași daunele economice care ar putea să urmeaze. Potrivit declarațiilorAyuso a declarat că Madridul va intra în carantinănumai dacă fiecare oraș spaniol în care numărul de îmbolnăviri este mare va face același lucru.

Spania a înregistrat 735,198 de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 de la debutul pandemiei şi 31,232 de decese, iar Madridul este epicentrul celui de-al doilea val al epidemiei.